MESİAD, MERSİN İŞ DÜNYASINI ÖDÜLLENDİRDİ

MESİAD, MERSİN İŞ DÜNYASINI ÖDÜLLENDİRDİ

17 Aralık 2016 Cumartesi, 13:29
MESİAD, MERSİN İŞ DÜNYASINI ÖDÜLLENDİRDİ
-

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) tarafından düzenlenen ‘11. Yılın İş İnsanı’ Ödülleri Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende sahiplerini buldu.   

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a “Yılın Kalkınma ve Hizmet Ödülü”, Vali Özdemir Çakacak’a ise ‘Demokrasiye Katkı Ödülü’nün takdim edildiği geceye, Vali Çakacak ile birlikte Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, dernek üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda iş insanı ve davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ödül töreni MESİAD ile ilgili tanıtım filminin izlenmesi ve protokol konuşmalarıyla devam etti.

Vali Özdemir Çakacak törende yaptığı konuşmaya Mersin’in kalkınması ve gelişmesi için sundukları katkılar, yaptıkları yatırımlar ve hayata geçirdikleri projeler için MESİAD üyelerine teşekkür ederek başladı. Konuşmasında 2008 yılından bu yana yaşanan küresel ekonomik durgunluğun yanı sıra, komşu ülkelerde yaşanan siyasi istikrarsızlık ve iç karışıklıkların da ülkemizin dış ticaret hacminde bir takım olumsuzluklar yaşanmasına neden olduğunu ifade eden Vali Çakacak, tüm bu olumsuzluklara rağmen ülkemizin 27 çeyrek boyunca ekonomik büyüme gerçekleştirerek, kalkınmasını sürdürülebilir kılma yolunda önemli başarılara imza attığını vurguladı.

Sözlerine 15 Temmuz darbe girişimine değinerek devam eden Vali Özdemir Çakacak: “Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet Teşkilatımızın şerefli mensuplarının, Milletimizin kahraman evlatları ile birlikte Cumhuriyetine ve Demokrasisine canı pahasına sahip çıkmasıyla hezimete uğrayan bu hain odaklar, şimdi de taşeron olarak kullandıkları terör örgütleri eliyle kalleş saldırılar düzenlemekte, ekonomimizde kriz varmış görüntüsü yaymaya çalışmaktadırlar. Tüm bu tabloya rağmen Milletimizin binlerce yıldır kardeşlik içerisinde, barış ve sevgi ikliminde yaşattığı Devletimiz dimdik ayakta durmuştur ve sonsuza kadar da durmaya devam edecektir” dedi.

Konuşmasının devamında böyle bir sürece rağmen Devletimizin ve Hükümetimizin devasa yatırımları hayata geçirmeye devam ettiğini ifade eden Vali Çakacak, hiç tereddüt etmeden devletimiz ve milletimizin yanında yer alan iş insanlarımızın, Milli sorumluluk bilinciyle, cumhuriyetimizin daha ileriye taşınması ve milletimizin çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarılması için canla başla çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. Devletimizin de uygulamaya koyduğu politika, program ve teşviklerle iş insanlarımızın önünü açtığını, ulusal ve uluslararası ölçekte iş yapabilmeleri için zemin hazırladığını da kaydeden Vali Özdemir Çakacak; “Bu zorlu dönemi siz değerli iş insanlarımızın yoğun gayretleri, olumlu yaklaşımları ve Devletimizin destekleriyle hasar görmeden atlatacağımıza, ülkemizin büyüme hamlesine kaldığımız yerden devam edeceğimize yürekten inanıyorum. Devlet vatandaş bütünleşmesinin, kamu özel sektör birlikteliğinin en güzel örneklerinin sergilendiği Mersin; bu süreçte ilimizin kaynaklarını en iyi ve etkin şekilde değerlendiren iş insanlarımızın ürettiği yenilikçi ve rekabetçi ürünlerle sürdürülebilir ekonomik gelişmemize büyük katkı sunacaktır” şeklinde konuştu.

“KALKINMA BAKANIMIZ LÜTFİ ELVAN, MERSİN’LE İLGİLİ HER PROJEYİ ÇOK YAKINDAN VE TİTİZLİKLE TAKİP ETMEKTEDİR.”

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan adına törene katılan Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ise konuşmasına kuruluşundan bu yana Mersin’in büyümesi ve gelişmesi için yürüttüğü çalışmalar ile sunduğu katkılardan dolayı MESİAD yöneticileri ve üyelerine teşekkür ederek başladı. Bakan Yardımcısı Coşkun, ortak akılla hareket etmenin önemini vurgulayarak, Mersin’in dinamiklerinin önümüzdeki süreçte de ortak akıl, el birliği ve iş birliği içerisinde çalışarak hem Mersin hem de Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınması adına önemli çalışmalar yürüteceğine olan inancını dile getirdi. Coşkun, “Mersin’le ilgili her projeyi çok yakından ve titizlikle takip eden Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, bu projelerin bir an önce tamamlanarak hayata geçirilmesi yönünde yoğun çaba ve gayret göstermektedir” dedi.

Bakan Yardımcısı Coşkun, dünyada ve bölgemizde yaşanan sıkıntılara ve olumsuzluklara rağmen, iş insanlarımızın tüm imkanlarını seferber ederek yaptıkları üretim ve sağladıkları istihdamla, Mersin’in ve Türkiye’nin büyümesine katkıda bulunmalarının takdire şayan olduğunu kaydederek devam ettiği konuşmasını: “Birliğimiz, bütünlüğümüz ve ortak değerlerimiz etrafında birbirimize kenetlendiğimiz sürece hiç kimse bizi bölemez, yolumuzdan döndüremez. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm şer güçlerine karşı vatanımıza, bayrağımıza, ülkemize ve devletimize sonsuza kadar sahip çıkmaya kararlıyız. Bu kararlılığımıza her aşamada destek veren özellikle de 15 Temmuzda yaşanan hain kalkışma sonrasında istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak için ellerinde bayraklarla sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutan, ülkesine, milletine ve bayrağına sahip çıkan tüm Mersinli kardeşlerimi huzurlarınızda bir kez daha yürekten tebrik ediyorum” sözleriyle tamamladı.

“MERSİNLİLER HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan gecede MESİAD tanıtım filminin izlenmesinin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Gecede konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MESİAD’ın Mersin’de öncülük yapmış bir kuruluş olduğunu ve ekonomiye büyük katkılar sağladığını ifade ederek, “Mersin’in çok yoğun göç alması nedeniyle bir numaralı problemi işsizlik. Sadece devlet ya da yerel yönetimle bu problemi çözmemiz mümkün değil. İş adamlarına şiddetle ihtiyacımız var. MESİAD birçok konuda öncülük yapmış bir kuruluşumuz. İlk göreve geldiğim andan itibaren MESİAD ile birçok projede birlikte hareket ettik. MESİAD’ın içerisinde bulunan birçok işadamımızın ülke ve Mersin ekonomisine yaptığı katkıları yadsıyamayız. MESİAD’ımıza nice 25 yıllar diliyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak görevlerinin vatandaşa hizmet etmenin yanı sıra kentin ekonomisini geliştirecek adımları atmak ve işadamlarının önünü açmak olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “1/100 binlik Çevre Düzeni Planı ile ilgili göreve geldiğimiz andan itibaren yoğun bir çalışma başlattık ve plan şu an Bakanlığın onayına sunulmuş durumda. Onay geldiği andan itibaren Mersin merkezdeki ilçelerimize yönelik 1/5 binlik planlar da hemen sunulacak. Bu 1/5 binlik planlar Mersinimizin önünü açacak. Gelecekte Mersin’in çok daha güzel yerlere geleceğini bugünden görüyor ve bunun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Ödülünü MESİAD Yüksek İstişare Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek’in elinden alan Başkan Kocamaz, “Bize bu ödülü layık gören MESİAD Yönetim Kurulu’na ve jüri üyelerine teşekkür ederim. Biz bu yola çıkarken ödül almak için çıkmıyoruz. Olması gerekeni yapıyoruz. Her şeyin en iyisine layık olan Mersinlilere hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Önemli olan boş kubbede hoş bir seda bırakabilmek” dedi.

2016 YILINA DAMGA VURAN İSİMLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

MESİAD 11. Yılın İş İnsanları Ödülleri jüri üyeleri tarafından belirlenen isimler yapılan törenle ödüllerine kavuştu. Törende Yılın Ar-Ge ve Yenilikçilik Ödülü AKY Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek’e, Yılın Genç Girişimci Teşvik Ödülü Asilzade Yemekçilik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı adına Mehmet Atilla’ya, Yılın Kadın Girişimcisi Teşvik Ödülü Adıcan İthalat ve İhracat Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Adıcan’a, Yılın Girişimcisi Teşvik Ödülü Özaltın Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Altın’a, Yılın Girişimcisi Ödülü Akyürek Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akyürek’e verilirken, MESİAD Yılın İş İnsanı Büyük Ödülü’nü alan isim Teknopanel Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kahveci oldu.

İş dünyasında ödül almayı hak eden isimlere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından Mersin’e hizmet veren ve Mersin’in her anlamda gelişimine katkı sağlayan isimlere ödülleri verildi. Törende T.C. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a yılın Kalkınma ve Hizmet Ödülü verildi. Yılın Vefa Ödülü 2008 yılında hayatını kaybeden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadri Şaman adına eşine takdim edildi. Yılın Sosyal Sorumluluk Proje Ödülü Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a verildi. Yılın OSB Mesleki Teknik Eğitime Katkı Ödülü MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli’ye verilirken Yılın Sağlık ve Eğitim Hizmet Ödülü’nü ise Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı aldı.

Son olarak Yılın Demokrasiye Katkı Ödülü Mersin Valisi Özdemir Çakacak’a takdim edilirken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Yılın Şehircilik Hizmet Ödülüne layık görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı