MESKİ 2020-2024 Stratejik Plan İle İlgili Güç Birliği Oluşturuyor

MESKİ heyeti, Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret ederek, temaslarla ilgili brifing verdi.

13 Eylül 2019 Cuma, 14:29
MESKİ 2020-2024 Stratejik Plan İle İlgili Güç Birliği Oluşturuyor
-

Ankara’da MESKİ’nin 2020-2024 Stratejik Planı ile ilgili temaslarda bulunan ve aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ertan Liman’ın da bulunduğu, MESKİ Genel Müdür Vekili Can Taşkın, MESKİ Genel Müdür Yardımcıları Ali Yılmaz ve İrfan Korkmaz’dan oluşan heyet, Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret ederek, temaslarla ilgili brifing verdi.
Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek Mersin Milletvekili ve Plan-Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın ve İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük ile MESKİ’nin 5 yıllık Stratejik Planı ile ilgili temaslarda bulunan yetkililer, Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ertan Liman, MESKİ Genel Müdür Vekili Can Taşkın, Genel Müdür Yardımcıları Ali Yılmaz ve İrfan Korkmaz’dan oluşan heyet, Vali Su’ya Başkentte yapılan görüşmeler ile ilgili brifing sundu. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile de görüşen heyet, Mersin’deki tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile kent için büyük önem arz eden plan ile ilgili güç birliği yaptı.
İller Bankası’ndan finans desteği
Ankara temaslarını ve MESKİ’nin 2020-2024 Stratejik Planı ile ilgili süreci Vali Su’ya sunduklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ertan Liman, “Stratejik Plan hazırladıktan sonra Genel Kurulumuz’a sunduk. Yönetim Kurulu’ndan söz konusu plan geçer geçmez de Ankara’ya gittik. Bu süreçteki en önemli paydaşımız olan İller Bankası Genel Müdürlüğü’ndeki hem daire başkanları hem genel müdür yardımcıları hem de genel müdürü ziyaret ederek, bu hazırladığımız projeler üzerinde finansman noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Gerek kredi gerekse bir kısmı kredi bir kısmı hibe programları olan, gerek dış kaynaklı krediler gerekse iç kaynaklı krediler olmak üzere bu finansman konularında görüştük” dedi.
Pamukluk Barajı’nın önemi masaya yatırıldı
MESKİ’nin 2020-2024 Stratejik Planı ile ilgili DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın ile de görüştüklerini belirten Liman, “DSİ ile bizim için önemli olan Pamukluk Barajı’nı masaya yatırdık. Baktığımızda Pamukluk Barajı’nın birkaç önemli misyonu var. Bunlardan bir tanesi yüzde 54’ü tarımsal sulama, geri kalan kısmı da temiz içme suyu temini olarak önümüze çıkıyor. Diğer bir önemli konu da enerji temin edilmesi. Berdan İçme Suyu Artıma Tesisi’nin kapasitesi dolu. Berdan’dan Karacailyas’a kadar cazibe ile getiriyoruz.Biz oradan şu anda enerji kullanarak pompolar ile Mersine suyu ulaştırıyoruz, Davultepe’den Tece’ye kadar transfer ediyoruz. Bu da bize ciddi bir enerji maliyeti getiriyor. Pamukluk Barajı’nın hayata geçmesi ile birlikte biz o suyu abonelerimize cazibe ile vereceğiz. Erdemli’ye de aynı hizmeti götürebileceğiz. Yeni yerleşim alanlarının tamamının içme suyu ihtiyacını gidereceğiz. Tarsus’tan Mersin’e gelen suyu, ova grubundaki mahalleleri Avrupa standartlarındaki kaliteli içme suyuna kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.
Lütfi Elvan’dan destek
Bahsi geçen konular ile ilgili Mersin Milletvekili ve aynı zamanda Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan ile temasa geçtiklerini de söyleyen Liman, “Sayın Lütfi Elvan, Stratejik Planı dikkatlice inceledi ve gerekli yerlere talimatlar verdi. DSİ ve İller Bankası’na Mersin’e öncelik verilmesi noktasında talimatlar verdi. Biz de Ankara’daki görüşmelerimiz sonrası Sayın Valimiz’e bilgilendirmelerde bulunduk. MESKİ’nin sorumluluk alanları içerisinde yapmamız gereken temiz içme suyu temini, kanalizasyon, atıksu, arıtma tesisleri ile ilgili düşüncelerimizi aynı zamanda yağmursuyu bertarafı ile ilgili Mersin merkezde ve ilçelerde düşündüğümüz projeler hakkında bilgilendirmeler yaptık. Sayın Valimiz de bizim paydaşlarımızla temasa geçerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Karayolları’na talimatlar verdi” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor