Van Çatak'ta Çığ Felaketinde Hayatını Kaybeden Kadın Defnedildi

Van Çatak ilçesinde meydana gelen çığ felaketinde yaşamını yitiren 61 yaşındaki Gülnaz Bitik, düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Van Çatak'ta Çığ Felaketinde Hayatını Kaybeden Kadın Defnedildi
Van Çatak ilçesinde meydana gelen çığ felaketinde yaşamını yitiren 61 yaşındaki Gülnaz Bitik, düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
Google News'te Abone Ol

Van'ın Çatak ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde gerçekleşen çığ olayı, bölge halkında derin bir üzüntü yarattı. Gülnaz Bitik, sabah saatlerinde düşen kar kütlesinin altında kalarak yaralı olarak kurtarıldı. Olay yerine hızla intikal eden arama kurtarma ekipleri, Bitik'i Çatak Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Gülnaz Bitik’in cenazesi, hastaneden alınarak Merkez Camii’ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze namazına ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze Töreni Detayları

Cenaze namazının ardından Gülnaz Bitik’in cenazesi, dualarla Çatak ilçe mezarlığına defnedildi. Törene katılanlar, Bitik’in ailesine başsağlığı dileklerinde bulundular. Olayın ardından bölgedeki vatandaşlar, çığ felaketinin getirdiği tehlikeler hakkında daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için yetkililerin gerekli önlemleri alması gerektiği ifade edildi. Çatak ilçesinde gerçekleşen bu trajik olay, yerel halkın dayanışma ruhunu bir kez daha ortaya koydu.

Van
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin