MESKİ, Abone İşlemlerinin İnternet Üzerinden Kolayca Yapılabileceğini Duyurdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Koronavirüs’ün (Covid-19) yayılmasına karşı önlem almak amacıyla abonelere işlemlerini “MESKİ Mobil Uygulama”sı üzerinden yapmalarını önerdi.

19 Mart 2020 Perşembe, 12:30
MESKİ, Abone İşlemlerinin İnternet Üzerinden Kolayca Yapılabileceğini Duyurdu
-

MESKİ Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan “MESKİ Mobil Uygulama”, abonelerin işlemlerini elektronik ortamda pratik şekilde yapabilmelerine olanak sağlıyor. Akıllı telefonlar üzerinden ios ve android kullanıcılarının ücretsiz bir şekilde indirebileceği uygulama sayesinde hizmet binalarına gitmeye gerek kalmadan birçok işlem yapılabiliyor.

Evden çıkmadan işlem yapılabilecek

İşlemler için evden çıkmaya gerek duymadan, daha pratik ve yaygın olarak kullanılacak bir yöntem olan uygulama, akıllı telefonlara ve tabletlere Google Play Store ve APP Store programları üzerinden ücretsiz indirilebiliyor. Uygulamadan fatura ve abonelik işlemleri başta olmak üzere bildirimler ve yardımcı hizmetler hakkında detaylı bilgi alınabiliyor.

Uygulamada yer alan özellikler

Uygulamayı indiren vatandaşlar, TC. Kimlik Numarası ve Abone Numarasını girerek yeni abonelik, abone bilgisi sorgulama ve güncelleme yapabiliyor. Aboneler, borç sorgulama ekranından faturalarını görüntüleyip, online olarak ödemelerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Uygulamaya giriş yapan aboneler, su faturalarını ödeyebilecek ve kartlı sayaçlarına su yükleyebilecek. Aboneler, bulundukları mahalle başta olmak üzere il genelindeki planlı ve arızalardan kaynaklı su kesintilerini ve tüm fatura ödeme noktalarını da uygulama sayesinde kolaylıkla görebilecek, elektronik randevu talebi oluşturabilecek ve geçmiş ödemelerini görüntüleyebilecek. Aboneler, üzerlerine kayıtlı tüm su sayaçlarının bilgisine erişebilecek, İhbar/Öneri ve şikayetlerini belirterek ihbar takibi yapabilecek.

Alaeddin Alkaç: “Amacımız, vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini kolaylaştırmak”

MESKİ Genel Müdür Alaeddin Alkaç, bu uygulama ile Mersinliler’in hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ifade ederek; “Koronavirüs’ün etkili olduğu günlerde vatandaşlarımızın hijyen koşullarına ve sağlığına dikkat etmesi gerekiyor. Biz de vatandaşlarımızın sağlığını en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz. Hizmet alanlarımızda ve araçlarımızda dezenfekte çalışmalarımızı yaptık. Vatandaşlarımızın hizmet binalarımıza gelmesine gerek kalmadan internet üzerinden birçok işlemi yapabilmeleri için “MESKİ Mobil Uygulama”mızı kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bu uygulamayla vatandaşlarımızın oldukları yerden iş ve işlemlerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Abonelerimiz birçok işlemi uygulamamız ile 7/24 rahatlıkla gerçekleştirebilecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde Mersinli hemşerilerimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti