MESKİ Alo 185 Çağrı Merkezi TRT Çukurova Radyosunda Tanıtıldı

MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, TRT Çukurova Radyosunda canlı yayına katıldı.

09 Ocak 2018 Salı, 12:07
MESKİ Alo 185 Çağrı Merkezi TRT Çukurova Radyosunda Tanıtıldı
-

TRT Çukurova Radyosu’nda yayımlanan “Akdeniz’den Toroslar’a” adlı programa katılan MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, Döndü Çerçi’nin hazırlayıp Alper Yetkin’in sunduğu programda, MESKİ Hizmetlerine ilişkin soruları yanıtladı.
Alo185 Çağrı Merkezi 2015 yılının Ağustos ayında faaliyete geçtiğini ifade eden MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü  Mersin il sınırları içinde 185 numaralı telefon, Türkiye genelinde 444 8 185 numaralı telefon aranarak arıza ve şikayet bildiriminde bulunulduğunu kaydetti.
Alo185 Çağrı Merkezimizi arayan vatandaşlar, Çağrı Operatörlerimizle direkt görüşme imkanına sahip olduğunun altını çizen Genel Müdür Baha Günhan Güngördü “İlgili başvurunun Çağrı Merkezimizce kayda alınmasından itibaren vatandaşa talep numarası SMS yoluyla iletilmektedir. Alo 185 Çağrı Merkezimiz günde ortalama 600 çağrı almaktadır.” diye konuştu
İlçe, birim, konu bazlı yapılan analiz ve ortaya çıkan raporlar doğrultusunda daha etkin, verimli, kaynak planlaması yapılabildiklerini belirten Genel Müdür Günhan Güngördü, “ Hangi aracın nerede çalıştığı, akaryakıt kullanımı, sahada kullanılan malzemelerin stok kaydından çıkarılması, sık arıza veren hatların tespit edilmesi, su kayıp ve kaçakların azaltılması, arızalara müdahale süresinde taahhüt edilen hizmet standardı süresinin ölçülmesi, abone memnuniyetinin arttırılması sağlanmıştır. Vatandaşlarla uzun süreli ve karşılıklı ilişkilerin geliştirilmiş olması, hizmetlere yönelik eksikliklerin giderilmesi, sürekliliğin sağlanması, iyileştirmelerin yapılması, yayılımın sağlanması için mevcut yazılıma, talep-istek, öneri, anket, borç ödeme, borç sorgulama, ilçe bazlı su kesintilerin başlangıç ve bitiş sürelerini öğrenebilecekleri ilave yazılımlar yapılmıştır. ” dedi.
“Alo 185 Çağrı Merkezi vatandaşlarımızın ve Kurumun ulaşılabilir temas noktası olmuştur”
MESKİ Alo 185 Çağrı Merkezinde yapılan yenilikleri anlatan Genel Müdür Güngördü,“ Vatandaşlarımız 7 gün 24 saat, 185 veya 444 8 185 numaralı telefonları arayarak, 1’i tuşladığında arıza kayıt ve şikayet bildirimi başlığı altında; vidanjör/kuyu çekimi, su patlağı, personel şikayeti, kesme/bağlama, sayaç değişimi, su kesintisi ihbarı, kolye bağlantısı, anahat/kanal tıkanıklığı, kart okuma, içmesuyu analizi gibi şikayetlerini bildirebilir. 2’yi tuşladığında abone işlemleri için randevu alma başlığı altında; yeni abonelik, abone devir, abone terk, sayaç değişimi, teminat iadesi, fatura itirazı yapabilirler. 3’ü tuşladığında su kesintilerini öğrenebilirler. 4’ü tuşladığında MESKİ ile ilgili isteğini, 5’i tuşladığında MESKİ ile ilgili önerisini bildirebilirler. 6’ yı tuşladığında MESKİ ye olan borçlarını öğrenir veya borcunu ödeyebilirler. 7’yi tuşladığında anketimize katılabilir ve diğer işlemler için ise 8’i tuşlayabilirler. Alo 185 vatandaşımızın ve Kurumun ulaşılabilir temas noktası olmuştur. Vatandaşlarımıza daha az maliyet ile daha iyi bir hizmet sunmaktayız. ” şeklinde konuştu.
1984 yılında Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi hizmete girip şehir merkezine su vermeye başlayınca kullanılmayan filtre binasının, bu tarihten sonra depo olarak kullanılmaya başlandığını ve 30 yıl boyunca atıl durumda kaldığının altını çizen MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü; “ Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın talimatı ve desteği ile 2014 yılında binayı müze olarak hizmete almak için MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında; tesisin tüm mekanik ekipmanının aslına uygun çalıştırılabilmesi, kapı, pencere ve bina tadilatının aslına uygun olarak iki yıl gibi bir sürede ekip çalışması ile MESKİ Genel Müdürlüğümüzün özkaynakları kullanılarak restore edildi. Tesisle ilgili arşiv taraması rahmetli Mithat Toroğlu’nun oğlu Atilla Toroğlu’nun arşivinden, İl Halk Kütüphanesindeki gazete arşivi taranarak elde edilmiştir. Filtrasyon işlemini sağlayan filtre kumları elenip yıkandıktan sonra yeniden filtre havuzlarına konularak sistemin çalışır hale getirildiği, tesisin açılışı,  21 Nisan 2016 tarihinde Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz tarafından yapılarak Mersin’imize kazandırıldı. Tesis, Mersinlilere su müzesi olarak hizmet vermektedir. ” diye  konuştu.
Genel Müdür Güngördü, Filtre Su Müzesi’nin açıldığından bugüne kadar  Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde Lise ve ortaokul öğrencileri olmak üzere yaklaşık  1500  kişinin  ziyarete geldiğini belirten Genel Müdür Güngördü, “ Ortaöğretim Öğrencilerimiz Su Müzesinden oldukça memnun ayrılıyorlar. Müzemizi ziyarete etmek isteyen vatandaşlarımız müracaatta bulunmaları halinde Filtre Su Müzemizi gezebilirler. Müzemiz Toroslar İlçemizde Portakal Mahallesindeki Mezarlık Kavşağındaki MESKİ Teknik Hizmetler Yerleşkesi’nin içerisinde bulunmaktadır. Ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız gelip ziyaret edebilirler. " şeklinde konuştu.
“Mersinliler musluktan gönül rahatlığı ile sağlıklı bir şekilde içebilirler”
Mersinlilerin Türkiye’nin en kaliteli içme sularından birine sahip olduğunu söyleyen Güngördü, “ Türkiye'nin en kaliteli sularından biri olan Toros dağlarındaki kar sularının erimesi ile oluşan Berdan suyunu, Mersinliler musluktan gönül rahatlığı ile sağlıklı bir şekilde içebilirler. Vatandaşların musluğundan akan suyun analiz taleplerini en kısa sürede ve ücretsiz olarak karşılayan Su ve Kanalizasyon İdaresi olan MESKİ tarafından içmesuları her gün incelenmektedir. Gelişmiş cihazlarla donatılmış laboratuarda 7 gün/ 24 saat, tesiste üretilen suyun standartlara uygunluğunu denetlemek için kimyasal, fiziksel ve bakteriyolojik analizler yapılmaktadır. 24 saat su üretimi laboratuarda kontrol edilerek üretilen su; İnsani Amaçlı Tüketim Suları Yönetmeliği standartlarına uygun hale getirilmektedir. İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik gereği MESKİ İçmesuyu depoları düzenli olarak temizlenmekte ve içilebilir kaliteli su içmesuyu şebekesine verilmektedir. İçmesuyu tadında ve renginden dolayı vatandaşlarımızda şikayet almaktayız. Ekiplerimiz yapmış olduğu incelemelerde site ve bina sakinlerinin içmesuyu depolarından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Bu nedenle modern yöntemlerle arıtılan ve içilebilir kalitedeki şebeke suyumuzu aynı kalitede tüketebilmek için site ve binaların su depolarını düzenli olarak temizletilmesi gerekmektedir. Temizlenmeyen depolar ve bina tesisatları suyun kalitesini bozmakta, rengi  ve tadını olumsuz etkilemektedir. İçmesuyu Arıtma Tesisi’nden başlayarak, farklı noktalardan alınan her bir su numunesi en az 20 parametre olmak üzere ve yılda yaklaşık 3240 su numunesi incelenmektedir.” şeklinde konuştu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”