MESKİ Genel Müdürlüğü Temsilcileri, İlbank A.Ş. Yetkilileriyle Bir Araya Geldi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ertan LİMAN ve Genel Müdür Vekili İrfan KORKMAZ, İLBANK A.Ş. ile ortak yürütülen projelerle ilgili temaslarda bulunmak üzere Ankara’da İLBANK A.Ş. Genel Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya geldi.

30 Ağustos 2020 Pazar, 19:18
MESKİ Genel Müdürlüğü Temsilcileri, İlbank A.Ş. Yetkilileriyle Bir Araya Geldi
-

MESKİ yetkilileri ile İLBANK A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Onuray GÖZÜTOK, Genel Müdür Yardımcısı Selahattin ÖZSOY, Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Şevket Altuğ TAŞDEMİR ve Teknik Şube Müdürü Gamze ASLAN arasında 25 Ağustos tarihinde bir görüşme gerçekleşti. Toplantıda MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan “Mezitli İçmesuyu Projesi”, “Erdemli İlçesi Tömük-Arpaçbahşiş Kanalizasyon Şebeke Hattı, Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi”, “Akdeniz İlçesi Toroslar-Kazanlı-Homurlu Kanalizasyon Projesi”, “Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projeleri” ve “Anamur İçmesuyu İsale Hattı Projeleri”nin ihaleye hazırlık ve finansman konuları ele alındı.

Avrupa Birliği (AB) himayesinde İLBANK A.Ş. ve Fransız Kalkınma Ajansı’nın (AFD) ortaklaşa yürütmekte olduğu, Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT II) kapsamında bulunan; Mezitli Merkez, Tece, Davultepe ve Kuyuluk bölgelerine içmesuyu temini sağlayacak olan tamamı hibe 17.15 milyon avro bütçeli 48 km isale hattı, 586 km şebeke hattı ve toplamda 15 adet içmesuyu deposu inşaatının ihale süreçleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. AB, AFD ve İLBANK A.Ş. arasındaki tüm hibe anlaşmalarının tamamlandığı ve 2021 yılı Ocak ayı içerisinde yapım ihalesine çıkılabileceğinin bilgisi İller Bankası yetkilileri tarafından MESKİ heyetine aktarıldı.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, hibe/kredi fonunda değerlendirilmesi için yapılan başvuru sonucu FRIT II programına alınan projelerden bahsedilerek, şu ifadelere yer verildi;

“35 km şebeke hattı, 2050 hedef yılına göre 120 bin eşdeğer nüfusa hizmet verecek olan, 20.000 m3/gün kapasiteli Atıksu Arıtma Tesisi ile 1.500 metre uzunluğundaki Derin Deniz Deşarjı imalatlarını kapsayan Erdemli İlçesi, Tömük-Arpaçbahşiş Kanalizasyon Şebeke Hattı, Atıksu Arıtma Tesisi ile Derin Deniz Deşarjı Projeleri ile 2050 hedef yılına göre 8 bin 500 kişinin atıksularını toplayarak Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisine iletimini sağlayacak olan, yaklaşık 63 km’lik kanalizasyon şebeke imalatlarından oluşan Akdeniz İlçesi, Toroslar, Kazanlı ve Homurlu Mahalleleri Kanalizasyon Projelerinin fizibilite ihalelerinin yapıldığı, hibelere yönelik üst ve alt protokoller için hazırlık aşamasında olunduğu ve proje maliyetinin 15 milyon avroluk kısmının kredi, 10 milyon avroluk kısmının ise hibe olacak şekilde toplam 25 milyon avro olduğu bilgileri alındı.”
Ayrıca, yaklaşık 120 milyon TL yatırım bedeli ile Arıtma Tesisi ihtiyacı gerektirmeyen memba kalitesindeki Otluca kaynağından 800 mm çapında, 44 km uzunluğunda cazibeli isale hattı ile Anamur’da bulunan 28 mahallenin (Çarıklar, Ören, Alataş, Bozdoğan, Çaltıbükü, Çeltikçi, Emirşah, Gercebahşiş, Güleç, Güneybahşiş, Karadere, Karalarbahşiş, Kaşdişlen, Kızılaliler, Köprübaşı, Malaklar, Ovabaşı, Sarıağaç, Ormancık, Akine, Evciler, Korucuk, Akcami, Çolakahmetler, Kadılar, Kırbali, Dibek, Kızılin) içmesuyu teminini sağlayacak olan “Anamur İçmesuyu İsale Hattı Projesi”nin mevcut kredi/hibe paketleri kapsamına alınabilmesi adına gerekli çalışmaların devam ettiğinin bilgisi de verildi.

MESKİ Genel Müdürlüğü temsilcileri toplantının ardından, İLBANK A.Ş. Genel Müdürlüğü ve İLBANK A.Ş Adana Bölge Müdürlüğü yetkililerine verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini iletti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi