MESKİ, Kaçak Kullanıma Savaş Açtı

Meski kaçak kontrol ekipleri denetimlerini arttırdı

18 Mayıs 2017 Perşembe, 10:19
MESKİ, Kaçak Kullanıma Savaş Açtı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi  Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) kaçak kontrol çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir.
 
MESKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; “2016 yılında Mersin İli sınırları dâhilinde 41 kişilik Kaçak Kontrol Ekibi ile 27.124 Adet Kaçak Tutanağı tutulmuş ve bu tutanaklar için 12.486.985,68 TL tahakkuk gerçekleştirilmiştir. Bunlardan borcunu ödemeyen tutanak ilgililerinden 8.805 kişi icraya sevk edilerek Kaçak ve Usulsüz Su Kullanan 635 kişi hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

2017 yılının 01/01/2017 - 27/04/2017 tarihleri arasında ise, yine Mersin İli sınırları dahilinde 53 kişilik Kaçak Kontrol Ekibi ile 8.857 adet kaçak ve usulsüz su kullanımı tespit edilmiş ve bu tutanaklar için 4.732.044,61 TL tahakkuk gerçekleştirilmiştir. Borcunu ödemeyen tutanak ilgililerinden 3.679 kişi icraya sevk edilerek kaçak ve usulsüz su kullanan 537 kişi hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.
 
Kaçak su kullananlara karşı etkin ve sistemli bir çalışma içinde olunduğu dile getirilen açıklamada; “Tarifeler Yönetmeliğimizin ilgili maddeleri uyarınca Genel Müdürlüğümüzün tasarrufu altındaki yeraltı ve yer üstü su kaynaklarından, tesislerinden, su taşıyan boru hatlarından, şube yolundan abone olmaksızın ya da abone olduğu halde kayıt dışı sayaçla, kayıtlı sayacı işletmeyecek şekilde, sayaçsız olarak her hangi bir teknik düzenekle ya da her hangi bir şekilde ölçümü engelleyerek  su kullanımı Kaçak ve Usulsüz Su Kullanımı olarak tanımlanmaktadır. Bu şekilde su kullanımlarına işlenen suçun nev’ine göre Türk Ceza Kanunun 163. maddesi kapsamında ayrıca suç duyurusunda da bulunmaktadır. 

Kaçak ve Usulsüz su kullananlara karşı etkin ve sistemli bir çalışma içinde olunduğu dile getirilen açıklamada Kaçak ve Usulsüz su kullananlarla mücadelede; duyarlı vatandaşlarımızın MESKİ ALO 185 hattına ve Genel Müdürlüğümüzün 0 324 337 08 41 - 45 nolu hatlı telefonlarına ihbarda bulunabilecekleridir ” ifadelerine yer verildi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı