MESKİ Kendi Araç Bakımını Kendisi Yapıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersinliler’e hızlı ve kesintisiz hizmet vermek için her alanda olduğu gibi hizmet araç ve iş makinelerinin bakım ve onarımı konusunda da kendi bünyesinde çalışmalar yürütüyor.

16 Ekim 2019 Çarşamba, 14:42
MESKİ Kendi Araç Bakımını Kendisi Yapıyor
-

MESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Makine İkmal ve Tesisleri Dairesi Başkanlığı, farklı marka araç ve iş makinelerinin bakım ve onarımını kendi bünyesinde bulunan profesyonel çalışanları tarafından gerçekleştirerek, kurumu zaman ve maliyet karına geçirdi.
Makine İkmal ve Tesisleri Dairesi Başkanlığı, araç parkında bulunan ve her türlü araç ve iş makinelerinin tüm bakım ve onarımlarını dış servislere ihtiyaç duymaksızın kendi bünyesinde, merkez atölyede ve mobil ekipler vasıtasıyla yerinde müdahalelerle tamir ve bakımlarını gerçekleştirerek, büyük bir başarıya imza attı. 2 bin 17 adet iş emri ile arazide görev mahallinde bulunan araç ve iş makinelerinin bakım ve onarımları, 2 bin 126 adet iş emri ile de merkez atölye imkanlarıyla mevcut araç ve iş makinelerinin bakım ve onarımları yapılarak, toplam 4 bin 143 adet iş emri ile MESKİ hizmet alanları bünyesinde kullanılan araç ve iş makinelerinin etkin, ekonomik ve yüksek performansta sürdürülebilir hizmet yürütmelerine olanak sağlanıp, bölgede model olma yolunda bir başarıya imza atıldı.

MESKİ Genel Müdür Vekili Can Taşkın, MESKİ araç parkında bulunan araç ve iş makinelerinden özellikle teknik donanımları itibariyle kendine has özellik taşıyan araç, iş makinesi ve üst yapı ekipmanlarının revize işlemini dışarıda yapım maliyetinin yüksek olmasından dolayı MESKİ atölyelerinde ve Mobil Ekipler marifetiyle yaptıklarını ifade ederek, bu tasarrufun mali kazanç ve hizmetlerin aksamadan sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesinin önemli olduğunu belirtti.

Hizmet araçlarının her türlü bakım, onarım ve tedarik işlemlerinin sorumlu birimler çatısı altında uzman personeller tarafından yapıldığını ve bunun etkin ve ekonomik olduğunu belirten Taşkın, şöyle devam etti:
“MESKİ bünyemizde bulunan merkez ve gezici atölyelerimiz tarafından araç ve iş makinelerimizin bakım ve onarımlarının yapılmasına önem vermekteyiz. Söz konusu bakım ve onarımların dışarıdan hizmet alımı ile yaptırılması halinde maliyetlerin çok yüksek olduğu tarafımızca değerlendirilmiştir. Bu nedenle uzman personellerimizle bakım ve onarım hizmetleri vermeye ağırlık verdik. Atölyemizde yapılanlar sadece bozuk olanı onarmak ya da yenilemek değil aynı zamanda önleyici bakım ve periyodik kontrollerini yaparak kendi malımıza sahip çıkma, kurum aidiyet duygusunun arttırılması ve hizmetlerimizin kesintisiz olarak devam etmesine katkı sunacağının bilincindeyiz. Araçlarımızın tamir bakımlarını hızlı şekilde yaparak hem zamandan tasarruf ediyoruz hem de daha ekonomik oluyor. Kurumumuza bu önemli tasarrufu sağlayan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”dedi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor