MESKİ, Şahna Mahallesi’ni Yeterli Suya Kavuşturdu! Şahna’ya 16 Kilometre İçmesuyu Hattı Kazandırıldı

Mersin’in tüm ilçelerinde içmesuyu yatırımlarına hız veren MESKİ’nin, Erdemli İlçesi Şahna Mahallesi’nin uzun yıllardır devam eden içmesuyu temini sorununun çözümü için başlattığı çalışmalar sona erdi.

17 Ocak 2021 Pazar, 12:19
MESKİ, Şahna Mahallesi’ni Yeterli Suya Kavuşturdu! Şahna’ya 16 Kilometre İçmesuyu Hattı Kazandırıldı
-

Çalışmaların tamamlanmasıyla mahalle sakinlerinin uzun zamandır yaşadığı yetersiz içmesuyu sorununa son verildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli İlçesi’ne bağlı Şahna Mahallesi’nde içmesuyu sorununu çözüme kavuşturdu. Şahna Mahallesi sakinlerinin yıllardır süren içmesuyu hasreti son buldu.

Şahna Mahallesi, 16 kilometrelik içmesuyu hattıyla yeterli suya kavuştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde altyapı yatırımlarına aralıksız devam eden MESKİ, uzun yıllardır içmesuyu hasreti çeken vatandaşların sorunlarını ortadan kaldıracak çalışmalara imza atıyor. MESKİ tarafından Şahna Mahallesi’nde uzun yıllardır devam eden içmesuyu temini sorunu için başlatılan çalışmalar sona erdi.

Yatırım tutarı 2 milyon 276 bin lira olan içmesuyu imalatları kapsamında Üzümlü Mahallesi’nde bulunan mevcut su deposundan yapılan terfi merkezi ve yaklaşık 4,5 km terfi hattı vasıtasıyla yeni yapılan 100 m3 su deposuna içmesuyu iletiliyor. Şahna deposundan döşenen yaklaşık 11,5 km şebeke hattı ile mahalle sakinlerinin evlerine yeterli debide içmesuyu temin ediliyor.

“Sevgili Vahap Seçer, bir söz verirse yeter”

Şahna Mahallesi Muhtarı Cumali Toker, köylerinde daha önce hiç içmesuyu olmadığını belirterek, “Vatandaşlar içmesuyunu bu civar köylerden tankerle, taşımayla getiriyordu. Sağlıksız bir suyumuz vardı. Ama şimdi Vahap Seçer Başkanım göreve geldiği ilk günden itibaren yoğun bir çalışmayla köyümüze içmesuyunu getirdi. Sevinçliyiz, mutluyuz, güzel, kullanılabilir bir içmesuyumuz oldu. Güzel bir tesis oldu her şeyiyle. 2 tane pompa yaptılar. Bir tane jeneratör kurdular. Depomuz çok güzel oldu. Hatlarımız çok güzel. Değişik yerlerde yangın vanaları oldu. Şu anda da içmesuyumuz aktı. Evlerde insanlar güzel bir şekilde kullanıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanım Vahap Seçer Bey’e çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun. Allah razı olsun” diye konuştu.

Mahalle sakini Nail Arı, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Vahap Başkanımız çok hizmet etti. Yeni geldi ama gelir gelmez köprümüzü yaptı. Üzümlü-Mezitli arasında bir köprü yapıldı. Hizmetlerde sınır yok. Su hayattır. Suyun olmadığı yerde hayat olmaz. Su geldi kadınlarımızın yüzü gülmeye başladı. Onlar gülünce biz de huzur buluyoruz. Bu pandemiden dolayı ekonomik zorluklar olmasına rağmen çok büyük hizmetler geldi bize. Biz ondan dolayı çok memnunuz” dedi.

Mehmet Ersoy, “Sayın Belediye Başkanım Vahap Seçer, ‘ben göreve gelirsem buranın su ihtiyacını karşılayacağım’ diye söz verdi. Sözünde durdu. Göreve gelir gelmez bizim içmesuyu sorunumuza el attı. Çok iyi bir hizmette bulundular. Diğer hizmetlerinden de memnunuz. Yollarımız asfaltlandı. Biz de slogan olarak; ‘Sevgili Vahap Seçer, bir söz verirse yeter’ diyoruz” diye konuştu.

Şahna Mahallesi kadınları suya kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor

Müyesser Toker, daha önce kovalarla evlerine su çektiklerini söyleyerek, “Bulaşığımızı, çamaşırımızı yıkıyorduk. Çok zorlanıyorduk. Yağmur yağdığında kovalar, kazanlar koyup su dolduruyorduk. Suyumuz geldi. Sayın Başkanım Vahap Seçer önderlik yaptı, biz istedik o verdi. Allah razı olsun. Suyumuza kavuştuk. İnşallah olmayanlar da kavuşur. Susuzluk çok kötü” dedi.

Ayşe Toker, “Ben suyun geldiği köyden bu köye gelin geldim ama sürekli çeşmeden su çekmek zorunda kaldım. Kollarım kalkmıyor su çeke çeke. Elimizde çamaşır, bulaşık yıkıyorduk. Bütün gençliğimiz bu çeşme yollarında harap oldu. Bütün emeği geçenlere canı yürekten teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Havana Toker, “Allah Vahap Seçer’den razı olsun. Köyümüze su geldi. Sevinçliyiz, mutluyuz. Her rezillikten kurtardı bizi. Şimdi her yönden rahatız. Suyumuz geldi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Tahsin usta
10:46
18 Ocak 2021 Pazartesi
Allah razı olsun darısı bizim başımıza
46.221.228.44
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor