Meski’nin Gerçekleştirdiği Yatırımlar Mesafe Tanımıyor

Vatandaşların yüzü gülüyor...

22 Mayıs 2018 Salı, 17:57
Meski’nin Gerçekleştirdiği Yatırımlar Mesafe Tanımıyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Anamur İlçesi Çamlıpınar Mahallesinde yıllardır süren susuzluğa son verdi.
 
MESKİ Genel Müdürlüğü, Çamlıpınar Mahallesinin içmesuyu sorunu gidermek için Yenipınar kaynağından 75 metreküplük yeni içmesuyu deposu yapımı, 75 metreküplük deponun onarımı enerji nakil çalışmaları, 900 metre terfi hattı döşemesi gerçekleştirdi. Yaklaşık 23 kilometre içmesuyu şebeke hattı döşeyerek Mersin’in en uzak ilçesinin en uzak mahallelerinden biri olan Çamlıpınar mahallesinin  içmesuyu sorununu çözüme kavuşturdu.
 
“Susuz Mahalle Kalmayacak” 
İçmesuyu yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çamlıpınar Mahallesinin suya kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kocamaz, “MESKİ olarak olarak susuz mahalle bırakmamak için büyük çaba sarf ediyoruz. 21. Yüzyılda Mersin gibi gelişmiş bir şehirde içmesuyu hattı olamayan yerlerin olduğunu görmek bizi üzüyor. Ancak çalışmalarımız doğrultusunda şu ana kadar birçok mahalleyi suya kavuşturduk. Önümüzdeki süreçte de suyu olmayan diğer bölgeler için gerekli plan ve projelerimizi yürütüyoruz. Çözüme kavuşturabileceğimiz her bölgeye su götüreceğiz susuz mahalle bırakmamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.
 
“Dağ Başına Hizmet Geldi” 
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ sayesinde uzun yıllardır süren sorunlarının büyük bölümünün çözüldüğünü ifade eden Çamlıpınar mahallesi muhtarı Ömer Alataş, “Çamlıpınar Mahallesi Anamur İlçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta  ve rakımı yaklaşık 1000 metredir. Mahalle sakinleri uzak mesafeli yerlerden kanallardan, derelerden katırlarla su taşırlardı. Kışın ise yağmusularını bidonlarda biriktirerek içerdik. Artık bunlar mazide kaldı. Mahallemize medeniyet geldi. Diğer insanlar gibi bizde musluğumuzdan sağlıklı ve kesintisiz içmesuyumuzu içiyoruz. Hayaldi ama gerçek oldu. Mahallemize yapılan içmesuyu yatırımı Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın hizmette mesafe tanımadığın en büyük göstergelerinden bir tanesidir. Mahallemize her anlamda değer kattı. İçmesuyu konusunda çok büyük sıkıntıdan kurtulduk.  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ve MESKİ yetkililerine çok teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.
 
“Artık bizler de medeni insanlar gibi musluğumuzdan su içiyoruz”
Çamlıpınar  mahallesi sakinlerinden 76 yaşındaki Mehmet Poyraz; “Yıllardır alamadığımız hizmetleri aldık. Cumhuriyet tarihinden bu yana susuzluk çekmekteyiz. Suyumuzu derelerden hortumla getiriyorduk. 2014 yılında kullandığımız içmesuyu hortumuna yılan girerek hortumumuzu tıkadı. Birgün susuzluk çektik. Hortumları kese kese yılanı çıkardık. Suyun altına beş litrelik bir su şişesi koyduğumuzda bir günde şişe dolmuyordu. Bunları hep yaşadık, artık bu çileden kurtulduk. MESKİ’nin gerçekleştirdiği çalışmalarla içmesuyu sorunumuz çözüldü.  MESKİ yeni bir depo yaptı, diğer depomuzu yeniledi ve  bir içmesuyu şebeke hattı döşemesi gerçekleştirdi. Mersin’in en uzak ilçesinin en uzak mahallelerinden biri olan olan Çamlıpınara  hizmet geldi. Biz de medeni insanlar gibi musluğumuzdan suyumuzu içiyoruz. Yollarımızı yaptı. Hizmetleri anlatmakla bitmez. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ve MESKİ yetkililerine ne kadar dua etsek azdır.  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz olmak üzere tüm çalışma ekibinin ramazanı mübarek olsun, Cayıl cayıl hizmet geldi.” diye konuştu.
 
“Esaretten kurtulduk”
 Mahalle sakinlerinden 70 yaşındaki Teslime Poyraz ise mahallesine içmesuyu gelmesinin mutluluğunu anlatırken şunları söyledi; “Su sorununu en çok ev hanımları olarak bizler çektik. Mutfakta, temizlikte, yemekte, bulaşıkta herşeyde suya ihtiyaç duyuyoruz. Çamaşır makinasında çamaşırlarımı yıkamak için su deposunun dolmasını bekliyordum. Damlaya damlaya su deposu dolduktan sonra çamaşırımızı yıkayabiliyorduk. Çok şükür MESKİ’nin çalışmalarıyla esaretten kurtulduk. Çeşmemizden su içiyoruz. Biz burada bugüne kadar çeşmemizden akan  su görmedik. Sağ olsun başkanlarımız bu dağın başına kadar gelip bizlere su getirdi. Başkanımız Burhanettin Kocamaz mübarek ramazan ayında bizi suya kavuşturdu. Allah ondan razı olsun. Dilediği ne varsa ona versin” ifadelerini kullandı.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”