"Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi" İmza Töreni Gerçekleştirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) aracılığıyla yürütülen ve ‘Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı’ kapsamında desteklenen ‘Mevsimlik Tarım İşçilerinin ve Ailelerinin Covid-19 Salgınına Karşı Korunması Projesi’ imza töreni Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

12 Mayıs 2020 Salı, 22:27
"Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi" İmza Töreni Gerçekleştirildi
-

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen törene Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; proje sahibi Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ile proje paydaşları olan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu temsilcileri katıldı.
İmza töreni öncesinde yaptığı konuşmasında kentimize gelen mevsimlik tarım işçilerinin konaklayacakları alanlarda Koronavirüs salgınının yayılımının engellenmesi için alınacak tedbirlerin önemine işaret eden Vali Ali İhsan Su, projenin ilimizde tarımsal üretimin kesintiye uğramaması, zor şartlar altında tarladan soframıza yüzlerce çeşit mahsulün ulaşmasında büyük emek ve özveri sahibi olan mevsimlik tarım işçilerinin olanaklarının iyileştirilmesine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.
Vali Su, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Birim Koordinatörü Murat Ozan’ın, Korona (Covid-19) Virüs Tedbirleri Kapsamında Mevsimlik Tarım İşçileri konulu bir sunum yaptığı program, görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.
Proje kapsamında mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerinin kişisel temizlik ve hijyen koşullarının iyileştirilmesi, Koronavirüs hastalığı ve korunma yollarına ilişkin bilgilendirme yapılması ve hastalığa karşı toplumda kalıcı davranış modellerinin yerleşmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Projenin hayata geçirilmesi ile Covid-19 salgını ile mücadelede çok taraflı bir sistem kurularak mevsimlik işçi yerleşkelerinde, işçileri yöneten elçi, işveren ve tarım aracılarına bu salgınla mücadelede işçilere rol model olması için görsel ve uygulamalı eğitimler verilerek, salgına karşı bilincin artırılması hedefleniyor.
Proje ile bölgeye gelen mevsimlik tarım işçilerinin barınma ve sosyal alan imkânlarının artırılması, yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, işçi aileleri içinde bulunan çocukların sağlık ve eğitim haklarına kavuşmasının sağlanması ve çocuk işçiliğinin önlenmesine katkıda bulunulması, böylelikle yaşam koşullarının iyileştirilerek çevreyle entegrasyonunun sağlanması hedefleniyor.
Proje kapsamında ayrıca bir izleme ve önleme mekanizmasının oluşturulması ile Akdeniz ilçesi Toros Mahallesi, Tarsus İlçesi Kelahmet Mahallesi ve Silifke ilçesi Kurtuluş Mahallesinde çalışan toplamda 1470 işçinin gerek sağlık gerekse iş ve çalışma takiplerinin yapılması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti