Mezitli Belediye Başkanı Başkan Tarhan'dan Plastik Kirliliği Azaltma Sözü

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan Oslo’da imzaladığı bildirge ile plastik kirliliğini önleme ve azaltma sözü verdi.

26 Ekim 2019 Cumartesi, 18:18
G: 26.10.2019 - 18:29
Mezitli Belediye Başkanı Başkan Tarhan'dan Plastik Kirliliği Azaltma Sözü
-

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Oslo’da imzaladığı bildirge ile plastik kirliliğini önleme ve azaltma sözü verdi.

Mezitli Belediyesi, Bergen, Braga, Bristol, Kopenhag, Floransa, Gent, Guimaraes, Hamburg, Helsinki, Malaga, Mannheim, Milan, Munster, Oslo, Porto, Reims, Turin, Varna ve Zaragoza’nın başta olduğu bildirgeyi imzalayan Avrupa'daki 21 şehirden birisi oldu.

Ayrıca, beyanname de yer alan, iki yıl içinde şehirlerin gereksiz plastik ürünlerin kullanımını ve tek kullanımlık plastik tüketimini ortadan kaldırmayı veya önemli ölçüde azaltmaya yönelik eylem planı oluşturacağını teminat altına almış oldu. Bildirge ile çevre kirliliğinin en büyük sebeplerinden birisi olan tek kullanımlık plastik tüketiminden sürdürülebilir ürünlere hızlı bir dönüşümü teşvik etmek için işletme ve endüstri ile çalışmayı ve tüm plastik atıkların ayrı toplanması için sistemler oluşturacak.

Mezitli 20 Avrupa kentiyle birlikte imzaladı

Mezitli’de vatandaşların yaşam kalitelerinin artırılması için her türlü çalışmayı yaptıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Yaptığımız çalışma ve ortaya koyduğumuz projelerle modern bir Avrupa kenti haline gelmiş olan Mezitli’de vatandaşlarımızın sağlık bir yaşam sürdürmesini hedefliyoruz. Oslo’da 20 önemli Avrupa kenti ile birlikte imzaladığımız bildirge ile plastik kirliliğini önleme ve azaltma sözü vermiş olduk. 2021 yılına kadar şehirlerimizde plastik kirliliğini önemli ölçüde azaltmak adına strateji geliştirecek ve zamana bağlı hedefler koyarak güçlerimizi birleştirdik” dedi.

Hedef, 2030 yılına kadar tüm plastik atıkları geri dönüşüme kazandırmak

Mezitli’de yaşayan vatandaşların çok daha temiz bir şehir, daha temiz plajlar ve parklar sağlamın yanında kentteki başlıca karbondioksit emisyonu kaynağı olan plastik atıkları azaltmayı da planladıklarını vurgulayan Başkan Tarhan, “Avrupa Birliği; tek kullanımlık plastikleri acilen azaltmak, plastiklerin yeniden kullanımını ve geri dönüşümünü artırarak 2030 yılına kadar tüm plastik ambalajların tekrar kullanılabilir ya da geri dönüşüme kazandırılabilir olması en büyük amacımız. Avrupa belediyeleri; plastik atıkları önleme eylemleri, plastik atıkları etkin şekilde ayrı toplamayı veya bölgelerindeki çöplere karşı tedbir ve temizlik faaliyetleri uygulayarak önemli bir role sahip olmakta. Mezitli Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmek istiyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti