Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, Talana Karşı Duruşunu Sürdürüyor

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın gündeme getirdiği Eski Mezitli mahallesinde yaşanan orman arazisi talanı yeni bir boyut kazandı.

24 Haziran 2019 Pazartesi, 16:17
Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, Talana Karşı Duruşunu Sürdürüyor
-

Basında Mezitli belediyesi kaynaklı çıkan haberler üzerine Fatma Kucur isimli şahıs aleyhine Orman Bölge Müdürlüğü dava açtı. Şimdi kamuoyu oldubittiye getirilerek limon bahçesi yapılan arazinin yeniden orman yapılmasını bekliyor.
Çevreci uygulamaları ve talana karşı sergilediği duruşuyla dikkatleri üzerine toplayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın çabası orman arazisini art niyetli kişilerin elinden kurtarmaya yönelik girişimleri devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl, Eski Mezitli Mahallesinde bulunan 15 dekarlık alanda, içerisinde çam, okaliptüs, çınar gibi farklı türlerde 300 ağacın olduğu orman bir gecede kesilerek yok edilmiş gelen ihbar üzerine bölgeye giden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, katliamı belgeleyerek, yetkilileri göreve davet etmişti. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından alanın dikenli tel içerisine alınarak koruma altına alındığını ve kısa sürede bölgeye yeniden ağaç dikileceği sözünü vermişti. Ancak çekilen dikenli teli yıkan bazı şahıslar araziyi önce traktörlerle sürdü, ardından limon fidanları dikti.
Konuyu tekrar gündeme getiren Başkan Tarhan’ın talebi üzerine harekete geçen Orman Bölge Müdürlüğü, soruşturma başlatarak iddiaları doğruladı ve yaşanan talanı kabul etmiş oldu. Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, ağaç katliamının 2018 yılı Nisan ayında tespit edildiğini ve işlem yapıldığını açıkladı. Ağaçları kestirdiği tespit edilen vatandaş hakkında adli işlem başlatıldığı ifade edilen açıklamada, söz konusu bölgeye kızılçam ve fıstık çamı fidanlarının dikildiği ifade edildi.
Ancak hakkında adli işlem başlatılan söz konusu vatandaşın geçtiğimiz yıl çıkarılan “İmar Barışı” uygulamasından yararlanmak amacıyla bölgeye bir konteyner yerleştirdiği, dikilen çamların sökülerek yerlerine fidan dikildiği bilgisi verilen açıklamada, bu kez 2019 yılı Nisan ayında adli işlem başlatıldığı vurgulandı.
21 Haziran 2019 Cuma günü keşif yapılan arazi hakkında yargıdan çıkan kararın beklenildiği belirtildi.
Orman Bölge Müdürlüğü’nün basın açıklaması ile talanın doğrulandığına dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Vatandaşlarımızın duyarlılığı ile ortaya çıkan bu durum yaşanan talanın boyutlarını da gözler önüne sermiştir. Söz konusu olay, çevre katliamının ne şekilde yapıldığını, art niyetli kişilerin çıkarılan yasaları nasıl kendi lehlerine çevirerek talan yapabildiğini de göstermektedir. Oldubittiye getirilerek limon bahçesi yapılan arazi hepimize benzeri uygulamaların yeniden incelenmesi gerektiğini, bu şekilde talan edilen orman arazilerinin yeniden orman olarak kazandırılması gerekmektedir” dedi.
Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, Talana Karşı Duruşunu Sürdürüyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”