Mezitli Belediye Meclisinde Protesto, Başkan Neşet Tarhan’a CHP'li Meclis Üyesi Şoku

CHP'li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı, Eylül ayı meclis toplantısında CHP'li Meclis üyeleri protesto etti. Mezitli Belediyesinin Eylül 2017 ayı meclis toplantısı gergin geçti. 

05 Eylül 2017 Salı, 20:36
Mezitli Belediye Meclisinde Protesto, Başkan Neşet Tarhan’a CHP'li Meclis Üyesi Şoku
-

CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin de içerisinde olduğu birçok Belediye Meclis Üyesini “Okuduklarını Anlamamakla” suçlayan CHP’li Başkan Neşet Tarhan’a tepki büyük oldu.


Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Parti’li meclis üyelerinin oluşturduğu çoğunluk Neşet Tarhan’ı protesto ederek, salonu terk etti.
CHP’li Meclis üyelerinin etik olmayan bir olaya bile bile oy vermemeleri ve duyarlı davranmaları birçok partili tarafından da takdirle karşılandı.
Edinilen bilgiye göre, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye meclis üyelerinden Şenol Çavuş’un çocuğunu bir süre önce işe almış ve maaşını da yüksek tutmuştu. Meclis üyesinin çocuğunu tam zamanlı kadroya alınması için konu geçtiğimiz Haziran ayında Meclis gündemine geldi. Ancak, özellikle CHP’li belediye meclis üyeleri konunun etik olmadığı gerekçesiyle gündeme alınmasına itiraz etti. İşe alımlarda liyakati savunan CHP’nin belediye meclis üyelerinin itirazı ile Başkan Neşet Tarhan öneriyi meclis gündeminden geri çekti.
CHP’Lİ BAŞKAN TARHAN’IN “ADALETSİZ”  SÖZLEŞMESİNE CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN DE RED OYU
 Eylül ayının ilk olağan toplantısında konu yeniden meclis gündemine geldi. CHP, AK Parti ve MHP’li üyelerden bazıları; konunun “Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı” olduğuna dikkat çekti. Çalışanlar arasında fırsat eşitliği yaratılarak, tam zamanlı personel alımı kriterlerine uygun yapılmasını, belediye çalışanının annesinin belediye meclis üyesi olmasından dolayı böyle bir haktan yararlanamayacağını dile getiren meclis üyeleri, konunun gündemden çıkarılması için Meclis Başkanına bir önerge sunarak oylama istedi.
Başkan Tarhan, kabul ederek önce oylama yaptırdı. Ancak azınlıkta kalınca oylamayı reddetti. Neşet Tarhan, konunun gündemden çıkarılması için oy veren meclis üyelerini ‘okuduğunu anlamamakla’ (CHP’li meclis üyeleri de dahil) suçladı. Tarhan, oylamayı iptal ederek, gündeme devam etti. Meclisin çoğunluğunu oluşturan CHP, AK Parti ve MHP üyeleri Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı protesto ederek, meclis toplantısını terk etti. Tarhan, azınlıkta kalan belediye meclis üyeleri ile toplantıya devam ederek, aldığı kararlarla meclis toplantısını tamamladı.
Bu gelişmeleri takip eden birçok CHP’li vatandaş bu konuda red oyu veren CHP’li meclis üyeleri başta olmak üzere diğer meclis üyelerini tebrik ederken, meclis toplantısını terk eden meclis üyelerinin vicdanen rahat oldukları gözlendi.

Kaynak: Tarsus Merhaba Gazetesi

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali