Mezitli'de 1 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu açıldı

Mezitli Belediyesi tarafından Mezitli Deresi yanında yapımı tamamlanan 1 kilometrelik bisiklet yolu, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta yol boyu bisiklete binen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’de bulunan herkesin bisiklet kullanmasını istediklerini söyledi.

29 Ekim 2019 Salı, 16:35
Mezitli'de 1 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu açıldı
-

Mezitli Belediyesi’nin Mezitli Deresi kenarında başlattığı yeni bir yaşam alanı yaratma çalışması devam ediyor. Dere kenarında yapılan Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphaneden başlayarak Kültür Merkezi’ne kadar 1 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolunun açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Chp Mezitli İlçe Kadın Kolları Başkanı Candan Darıcılı, belediye meclis üyeleri, bisiklet dernekleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yürüyüşte konuşan Başkan Tarhan, “Bisiklet ve yaya yolu açılışının Cumhuriyet Bayramı’na denk gelmesi çok anlamlı. Mezitlililere dere kenarımızın daha güzel olması konusunda söz vermiştik ve her geçen gün bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha önce kimsenin geçmeye cesaret edemediği, karanlık ve çöplük olan alanı modern bir bisiklet ve yaya yolu yaparak halkımızın kullanımına açtık. Şimdi Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphanemizden başlayarak önümüzdeki aylarda faaliyete geçireceğimiz Kültür Merkezimize kadar olan 1 kilometrelik alanı çok güzel bir yer haline getirdik. Özellikle geceleri renkli ve pırıl pırıl bir ortama kavuştu. Aydınlatma için güneş enerjisi kullandık” dedi.
Tüm Mezitlililerin bisiklet kullanmasını istediklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Anaokulumuzdan başlayarak tüm herkesin bisiklet kullanmasını istiyoruz. Bunun için gerekli kolaylıkları sağlayacağız. Yine vatandaşımızın ‘bisiklet yolu yok ki kullanalım’ mazeretini de ortadan kaldırabilmek için kentin her bölgesini bisiklet yollarıyla donatacağız. Daha çok bisiklet yolu yapacağız. Mezitli’de herkes bisiklet kullansın. Her yönüyle farklı bir kent olduğunu gösteren Mezitli halkı bisiklet konusunda da farklı olduğunu tüm dünyaya duyursun. Bu güzel havada Mezitli’de, Mersin’de olmak çok güzel. Bunun kıymetini bilelim. Güzel havaları spor yaparak, bisiklete binerek değerlendirelim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından vatandaşlarla birlikte kurdele keserek yolu açan Başkan Tarhan, bisiklete bindi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”