Mezitli'de 9. Soli Güneş Festivali! Soli Güneş Festivalinde Kültürler Buluşması

Mezitli Belediyesi tarafından alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla bu yıl 9'uncusu düzenlenen Soli Güneş Festivali başladı. Festivalin ilk gününde Türk Folkloruyla Flamenkonun eşsiz örneklerinin sunulduğu gecede dans severler muhteşem bir gece yaşadı.

21 Haziran 2019 Cuma, 11:34
Mezitli'de 9. Soli Güneş Festivali! Soli Güneş Festivalinde Kültürler Buluşması
-

9. Soli Güneş Festivali'nin ilk gününde İspanya’dan gelen AlicaAlonso Dans Üniversitesi, URJC BalletCamara de Madrid gruplarının yanında, Mersina Kültür Sanat ve Spor Kulübü, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Bale Sanat Dalı grupları sahne aldı.
İlk olarak sahneye çıkan Mersina Kültür Sanat ve Spor Kulübü folklorcuları, Anadolu’nun ve Kafkasya’nın oyunlarından örnekler sergiledi. Farklı kostüm ve sahne tasarımlarıyla dikkat çeken folklorcuları izleyiciler ayakta alkışladı.
Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Bale Sanat Dalı öğrencileri de bale sanatını Mezitli Belediyesi Amfitiyatro sahnesine taşıdı.
İspanya’dan gelerek sahne alan AlicaAlonso Dans Üniversitesi URJC BalletCamara de Madrid grubu da İspanya dansının farklı versiyonlarını Mersinlilerle buluşturdu. İspanya’da kadınların var olma mücadelesinin anlatıldığı gösteri şiir ve özgün müzikleriyle de dikkatleri çekti.
Sahneye gelerek tüm sanatçı ve gruplara çiçek veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, festivalin amacının güneş enerjisi başta olmak üzere alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek olduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Başka bir amacımızda farklı renkleri kaynaştırarak kültürel buluşmayı sağlamak. Bu gece amacımızı gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Festivali uluslararası alana taşımak isteklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Mersin’de çalışmalarını sürdüren gruplarımızın yanında İspanya’dan gelerek bize unutulmaz bir gece yaşatan dansçılarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yaptığımız çağrıya karşılık vererek hiçbir ücret talep etmeden bu gecemizi renklendirmişlerdir” dedi.
3 gün boyunca çok farklı etkinliklerle Mersinlileri buluşturacaklarını söyleyen Başkan Tarhan, festivalin 21 Haziran Cuma günü saat 15.00'te açılış ve katılımcı stantların tanıtımı ile başlayacağını aktardı.
Festivalin bu yılki sürprizi ise ünlü modacı Yıldırım Mayruk'un 2019 yaz koleksiyonunun ‘Güneş Defilesi' adıyla ilk kez halkla buluşması olacak. Başkan Tarhan, “21 Haziran akşamı Pompeiopolis Sütunlu Caddede saat 20.30'da Yıldırım Mayruk, güneşin tüm renklerin SoliPompeiopolis'te kurulacak dev podyumdan Akdeniz'e taşıyacak. 2019 yaz koleksiyonu ‘Güneş Defilesi' adıyla Mersin için özel olarak hazırlandı ve burada ilk kez halkla buluşacak. 12 uluslararası manken, 27 kişilik dev ekiple sahnelenecek olan defile, Güneş Festivali ile bir kez daha çağdaşlık rüzgarı estirecek.” dedi.
Volkan Konak ve Sibel Tüzün Mersinlilerle buluşacak
Festivalin bu yılkı sanatçılarının da yine Mersinlileri coşturacağını vurgulayan Başkan Tarhan, Volkan Konak'ın 21 Haziran akşamı, Sibel Tüzün'ün de 22 Haziran akşamı festival alanında konser vereceklerini söyledi. Tarhan ayrıca, 21 Haziran Dünya Yoga Günü kapsamında 22 Haziran Cumartesi akşamı 19.30'da Pompeiopolis Sütunlu Caddede Hindistan Büyükelçiliği işbirliğiyle yoga gösterileri yapılacağını dile getirdi. Tarhan, tüm Mersinlileri festivale beklediklerini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti