Mezitli’de Haşere Üreten Eski Arıtmalar Kapatılıyorı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Mezitli İlçesi’nde yeni alt yapı çalışmaları sonrası işlevini yitiren ve atıl vaziyette olduğu için haşere üremesine neden olan eski arıtma sistemlerinin üstünü kapatıyor. Bu çalışmalarla 6 ayda 792 litre sıvı larvasit ve 297 kilo granül ilaç tasarrufu elde edildi.

25 Ekim 2019 Cuma, 09:10
Mezitli’de Haşere Üreten Eski Arıtmalar Kapatılıyorı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadele noktasında en fazla sıkıntı yaratan üreme alanlarından birisi olan eski arıtma sistemlerinin üzerini kapatarak, hem sinek oluşumunu engelleniyor, hem de sinek ilacından tasarruf sağlıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mezitli İlçesi’nde yürüttüğü etkin çalışmalarla 6 ayda 792 litre sıvı larvasit ve 297 kilogram granül ilacından tasarruf etti.
Periyodik olarak ilaçlanıyordu
Eski arıtma sistemleri periyotlar halinde hem sıvı larvasit ilacı, hem de granül ile ilaçlanıyordu. İki hafta arayla ilaçlama çalışması yaptıkları eski arıtma sistemlerinde ekipler her ilaçlamada 2 litre ilaç kullanıyordu. Kapatılan arıtmalar sonrası ayda 132 litre, 6 ayda 792 litre sıvı larvasit ilacından tasarruf edildi. Yıl sonunda yapılan tasarruf miktarı ise 1584 litre olacak.
Yine iki haftada 33 eski arıtma için her ilaçlamada 24 kilo 750 gram granül kullanan ekipler, ayda 49,5 kilogram granül kullanıyordu. 6 aylık zaman diliminde 297 kilogram granül tasarrufu yapan ekipler, yıl sonunda toplamda 594 kilogram granül tasarruf etmiş olacak.
Şikayetler azaldı
Sinek ve larvanın en çok ürediği alanlardan biri olan eski arıtma sistemleri, aynı zamanda vatandaşların en çok şikayetçi olduğu ve ilaçlama talep ettiği alanların başında geliyor. Kapatılan eski arıtma sistemleri ile vatandaşlar sineklerden ve larvalardan arınmış sağlıklı ve huzurlu bir çevreye kavuşurken, yapılan çalışmalarla bu konuda gelen şikayetler de azaldı.
Çalışmaları ilçe belediyeleri sürdürecek
Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar sonucu özellikle Mezitli İlçesi’nde büyük bölümü kapatılan fosseptiklerle ilgili kapatma çalışmaları ilçe belediyelerine devredildi. Çoğunluğu ilçe belediyelerinin sorumluluk alanına giren bölgelerde eski arıtmaları kapattırmak isteyen vatandaşlar, ilçe belediyelerine başvuru yapabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı