Mezitlili Çocukların Karne Hediyeleri Neşet Amcadan

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sömestr sevinci yaşayan çocuklara karne hediyesi olarak kitap verdi. Karnelerini alan çocuklar gün boyu Mezitli Belediyesi’ne gelerek kitaplarını Halka İlişkiler Müdürlüğü’nden ve Başkan Tarhan’ın elinden alma şansına sahip oldular.

18 Ocak 2019 Cuma, 14:25
Mezitlili Çocukların Karne Hediyeleri Neşet Amcadan
-

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, öğrencilere sömestr hediyesi verdi.‘Karne hediyeleri Neşet Amcadan’şeklinde yapılan duyuru ile Mezitli Belediyesi’ne karnelerini getiren öğrenciler kitaplarını aldılar. Kitaplarını Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden ve Başkan Tarhan’ın elinden alma şansı bulan öğrenciler, ara tatili boyunca kitap okuma sözü verdiler.
Dünya klasiklerinin en önemli eserlerinden olan Küçük Karabalık, Alice Harikalar Diyarı’nda, Pinokyo, Küçük Prens ve Atatürk’ün kaleme aldığı çocuklar için özel hazırlanmış Nutuk kitabını alan çocuklar, Başkan Tarhan’a bu hediyeler için teşekkürlerini ilettiler.
Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün"Ben çocukken yoksuldum. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiç birisini yapamazdım"sözünün önemine vurgu yapan Başkan Tarhan, kitap okuyan çocukların tüm yaşamları boyunca başarılı olduğuna dikkat çekti.
Kitap okuma kültürünün yaygınlaşmasının önemini vurgulayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise“Belediye olarak bizler her zaman kitap dostluğunun önemini vurguladık. Yaşadığımız sıkıntıların temelinde en az kitap okuyan ülkelerden birisi olmamız geliyor. Kitap okuma oranı arttıkça toplumsal ayrışmanın ve sıkıntıların önüne geçebiliriz. Anlamak için soru sormaktan, tartışmaktan hiç zarar gelmez; yeter ki, birbirimize, çevremize ve bütün bir hayata iyilikle davranalım. Biz, hem kitap okumanın önemine dikkat çekmek hem de çocuklarımızın karne sevincine ortak olmak istedik”dedi.
Mezitli’nin her bölgesine açtıkları kütüphanelerle kitap kenti haline geldiklerini kaydeden Başkan Tarhan, “Belediyemizin birçok yerinde kütüphanemiz var. Gençlik Merkezimizde, 10 Gönüllü Evimizde ve Down Kafede var. Mersin’in ilk kafe kütüphanesini bir hayırseverimizin desteğiyle açtık. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdığı Nutuk olmak üzere dünya klasiklerinden önemli eserlerin yer aldığı on binlerce kitabı belediye olarak bastırıp ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Belediye olarak kitaba ulaşmak isteyen her yurttaşımıza destek vermeye çalışıyoruz”ifadelerini kullandı.
Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’ne giderek ilk kez karne alan miniklerin sevincine de ortak olan Başkan Tarhan, hayırsever Bircan Tüfekçioğlu’nun da katıldığı etkinlikte veli ve öğretmenlerle de fotoğraf çektirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”