Mezitlili Üreticiler "Üretici Danışma Meclisi’ni" Kurdu

Mezitli Belediye Meclisi'nin Tarım ve Hayvancılık Komisyonu öncülüğünde çalışmalar yapan “Üretici Kooperatifi'' kurma girişimi çalışmaları devam ediyor.

20 Eylül 2019 Cuma, 11:51
Mezitlili Üreticiler "Üretici Danışma Meclisi’ni" Kurdu
-

Mezitli Belediye Meclisi Üyeleri, mahalle muhtarları, her mahalleden 5 temsilcinin yer aldığı üreticiler ve Mezitli Belediyesi birim müdürlerinin katılımıyla oluşturulan Üretici Danışma Meclisi bir araya gelerek kooperatifleşme sürecini konuştu. Mezitli Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Toplantı Salonunda düzenlenen buluşmada Tarım ve Hayvancılık Komisyonunun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi. Mezitli çevresinde yapılan tarımsal üretimin envanterinin çıkarıldığı bilgisi verilen toplantıda yapılması gerekenler konuşuldu.
Katılımcılar, üretim ve pazarlama sürecinde yaşadıkları sıkıntıları paylaşarak, çözüm yoları konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Bir süredir Tarım ve Hayvancılık Komisyonu olarak Mezitli’ye bağlı 14 kırsal mahallede 467 kişiyle birebir görüşme yaptıkları bilgisini veren Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Vakkas Kılıç, “Yaptığımız görüşmelerden çıkardığımız sonuçlar ışığında elde ettiğimiz verileri bir rapor haline getirdik. Yine görüşmelerimiz sırasında Üretici Kooperatifi Kurma Girişimimizi, ‘Üretici Danışma Meclisi’ haline getirdik. Meclisimizde komisyon üyelerimizin yanında, mahalle muhtarları ve her mahalleden demokratik yollarla 5 temsilci seçerek Danışma Meclisimizi oluşturduk. Bugün ilk toplantımızı yaparak kooperatifleşme yolunda fikir alışverişinde bulunduk” dedi.
Ziraat Mühendisi olan ve Türkiye'de tarımsal kooperatifçilik konusunda yüksek lisansı bulunan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da bir konuşma yaparak kooperatifçiliğin önemine dikkat çekti.
Tarımsal üretimin değer kazanması ve üreticinin desteklenmesinin tek yolunun örgütlenmekten geçtiğine vurgu yapan Başkan Tarhan üreticilere, kooperatifleşmeleri tavsiyesinde bulundu.
Kooperatifleşmenin ana unsurunun gönüllü bir şekilde kendi haklarına sahip çıkmak ve üretimlerini daha iyi değerlendirmek olduğunun altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise “Kooperatifleşme, resmi kanal ya da zorlama ile hayata geçirilecek bir olgu değildir. Kooperatifçilik üreticilerin, ürettiklerini daha geniş alanlara yayarak, haklarına ve geleceklerine yön verme amacıyla gönüllü olarak yapılmalıdır. Ancak son derece zor olduğunu da kabul etmek gerekir. Üreticilerimiz, kooperatifleşmenin kendilerine sağladığı avantajları gördükleri zaman çok daha önemli çalışmaları kendileri yapacaklardır” diye konuştu.
Üretici Danışma Meclisi’nin kooperatifleşme yolunda çok önemli adımlar attığının da altını çizen Başkan Tarhan, “Biz de belediye olarak gereken desteği sağlıyoruz. Gerekli görülürse Üretici Danışma Meclisimizden temsilcileri kooperatifleşme konusunda başarılı uygulamalar yapmış olan şehirlere götürüp nasıl bir çalışma yaptıklarını görerek inceleme şansı sağlayabiliriz. Bu alanda düzenlenecek konferanslara katılarak, Tarımsal Destekleme Kurumu gibi ilgili kurum temsilcilerini davet ederek bilgi alışverişi yapabiliriz” şeklinde konuştu.
Üreticinin hakkını alması gerektiğini vurgulayan Başkan Tarhan, “Bir tarafta ürettiğinin karşılığını alamayan üretici, diğer tarafta tüketiciye ulaşıncaya kadar fahiş fiyatlara gelen ürünler. Üreticiler ‘Biz ne pahasına olursa olsun bunu önlemek için çaba sarf edeceğiz’ diyerek karar verip harekete geçerse mutlaka başarılı olacaklardır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor