Mezitli'nin Kalkınması ve Gelişmesi İçin Ankara'da Ziyaretlerde Bulunan, Başkan Tarhan Ankara’dan İyi Haberlerle Döndü

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan Ankara’da, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ile Mezitli’de bazı kamusal alanların kullanım ve plan sorunlarının çözümü ile yeni yatırımlar için destek sözü aldı.

26 Temmuz 2019 Cuma, 12:10
Mezitli'nin Kalkınması ve Gelişmesi İçin Ankara'da Ziyaretlerde Bulunan, Başkan Tarhan Ankara’dan İyi Haberlerle Döndü
-

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ı ziyaret ederek, Mezitli’nin planlı bir şekilde gelişmesi ve kalkınması amacıyla istemlerini iletti. Elvan’a istem ve önerilerini sunan Başkan Tarhan, Mezitli’ye umutlu döndü. Mezitli’de son dönemde tartışma konusu olan kamuya ait arazilerin, imar planında öngörülen kullanım kararları ve kamu yararı doğrultusunda değerlendirilmesi konularında hazırladığı dosyaları Elvan’a sunan Başkan Tarhan, alternatif çözüm önerilerini de anlattı.
Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz’ün de bulunduğu ziyarette Başkan Tarhan, Elvan’la; kamuoyunda uzun süredir tartışılan Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkı ve son dönemde bu alan için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanan yeni imar planı ile ilgili bilgiler sundu. Öte yandan Tece Bölgesinde, TOKİ mülkiyetinde bulunan ve imar planlarında spor ve yeşil alan yapılmak üzere ayrılan yaklaşık 75 dönümlük alan görüşüldü. Ziyarette; Mezitli İlçesinde ihtiyaç duyulan yeni bir küçük sanayi sitesinin tesis edilebilmesi için, kent içinde kalmış ihtiyaca cevap vermeyen ve gelişme olanağı bulunmayan mevcut sanayi sitesinin bulunduğu alanın yeni kentsel kullanımlarla değerlendirilmesini sanayi siteleri için alternatif alanların planlanması ve tesis edilebilmesi için TOKİ aracılığı ile proje çalışmalarının yapılması önerildi. Bunun için Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık nezdinde sürdürülen Çevre Düzeni Planı Değişikliği çalışmaları; uzun süredir kullanılmadığı için metruk hale gelen ve çevre kirliliğine neden olan, Menderes Mahallesi kıyı kesiminde yer alan yaklaşık 37 dönümlük büyüklüğe sahip olan eski İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Eğitim Birliği Tesisinin bulunduğu alanının değerlendirilmesi ve kente kazandırılması gerektiği konuları Bakan Elvan’a sunuldu.Sorunların çözümü için destek talebinde bulundu.
Mezitli’de turizm alanında yaşanan sorunlar hakkında hazırladıkları dosya ile Ankara’ya gittiklerini ifade eden Başkan Tarhan, ziyaret hakkında yaptığı bilgilendirmede, Mersin Milletvekili de olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ile uzun soluklu görüşme imkânı bulduklarını söyledi.
Elvan’a Bakanlık tarafından yeni onaylanan imar planları tartışma konusu olan, Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkında yapılaşmanın önünün açılmaması gerektiğini, dolgu amaçlı imar planlarının alanın korunması gereken değerlerini yok edeceğini; Tece’de yeşil alan ve spor alanı olarak planlı bulunan TOKİ mülkiyetindeki yaklaşık 75 dönüm büyüklüğündeki alan konularında raporlar sunduklarını, Tece’de bulunan alanın her sene düzenlenen narenciye festivali ve benzer etkinlikler için de değerlendirilebileceğini, bunun için Mezitli Belediyesi olarak her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdiğini belirten Başkan Tarhan; “Bakanımız her iki bölgenin halka açık olarak kullanılması konusunda gereken hassasiyeti göstereceklerini söyledi. Yine atıl dudumdaki Bakanlık Tesislerinin çürümeye terk edilmişliğinden kurtarılması için çalışma yapacaklarını de bildirdi. Konu ile yakından ilgileneceği sözü bizleri son derece mutlu etmiş ve umutlandırmıştır. Ümit ediyorum ki ilçe sınırlarımız dahilinde olup tüm kente hizmet verecek nitelikteki bu alanlar, en uygun şekilde vatandaşların ortak kullanımına sunulacaktır. Sayın Milletvekillerimize ve Sayın Bakanımıza gösterdikleri ilgi ve alaka nedeniyle teşekkür ederim” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor