Mezitli’ye Yeni Bir Kent Merkezi Kazandırılıyor

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın Mezitli’ye yeni bir merkez kazandırma projesi hayata geçiyor.

14 Eylül 2019 Cumartesi, 16:02
Mezitli’ye Yeni Bir Kent Merkezi Kazandırılıyor
-

Daha önce Yenimahalle ve Atatürk Mahallesi’nin kesişme noktasına Mezitli Belediye Binası yaparak, bölgenin sinerjisini artıran Başkan Tarhan, Kaymakamlık Hizmet Binası yapılması için arsa tahsis etti. Tahsisin ardından merkezi Hükümet tarafından Kaymakamlık Hizmet Binası inşaatına başlandı. Yaklaşık 6 bin 500 metrekare alanda 4 kat olarak inşa edilecek olan Kaymakamlık Binası tamamlandığında, Tapu, Nüfus, Sosyal Yardımlaşma gibi müdürlükler aynı çatı altında buluşacak.

“VATANDAŞLAR MUTLULUKLA KARŞILADI”

Mezitli Belediyesi, Kaymakamlık Hizmet Binası gibi kamu kurumlarını da içerisine alan Yeni kent Merkezi bölgede bulunan esnaf ve vatandaşlar tarafından da beğeni ve heyecanla karşılandı. Kurumlar arasından bulunan mesafeden dolayı zaman ve maddi kayba uğranıldığını dile getiren vatandaşlar, tüm kamu kurumlarının bir araya toplanmasıyla büyük bir yükten kurtulacaklarını dile getirdi.

“TÜM İŞLEMLERİMİZİ KOLAYCA YAPABİLECEĞİZ”

Mezitli Belediyesi’nden sonra Mezitli Kaymakamlık Hizmet Binasında aynı merkezde toplanacak olmasının büyük avantaj olacağını dile getiren Cuma Arkut isimli vatandaş, “Bölgenin canlılığı artacak ve Mezitli’nin merkezinde tüm işlemlerimizi kolaylıkla yapabileceğiz. Mezitli Halkına hayırlı uğurlu olsun. Bize bu imkanı sağlayan Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederim” dedi.

“BU BÖLGE MERSİN’İN EN ÖNEMLİ YERİ OLACAK”

Esnaflık yapan işletmeci Mikail Arslan ise, Mezitli Belediyesi’nin Atatürk Mahallesi’ne taşınmasından sonra işyerini bu bölgeye taşıdığını ifade ederek, “Ben zaten Mezitli Belediyemiz Atatürk Mahallesi’ne geldikten sonra işletmemi burada açma kararı aldım. Şimdi, Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’ın girişimleriyle Kaymakamlık Hizmet Binası Mezitli Belediyesinin yakın bölgesine geliyor. Sadece Kaymakamlık Hizmet Binası değil, Tapu, Nüfus gibi müdürlükler gelecek. Kent Meydanının yapılmasıyla bu merkez çok hızlı bir biçimde gelişecek. Sanayi ve Hal tesisleri de başka bölgeye taşınınca bu bölge Mersin’in en önemli yeri haline gelecek. Zaten Mezitli’nin her bölgesi her mahallesi hızlı bir şekilde gelişip büyüyor. İşletmeci olarak bu gelişmelerden son derece mutluyum” diye konuştu.

“MEZİTLİ’DE GÖZLE GÖRÜLÜR DEĞER ARTIŞI VAR”

Bölge esnaflarından Erhan Yenigün de, Mezitli Belediyesi’nin gelmesiyle bölgede daire fiyatlarında büyük oranda artış olduğuna dikkat çekerek, “Bölgenin yakınında yer alan Atatürk, Merkez, Yenimahalle ve Fatih Mahallelerinde, emlak sektörü çok büyük gelişme gösterdi. Arsa, dükkân, daire fiyatları büyük oranda arttı. Vatandaşların malları değerlendi. Kaymakamlık Hizmet Binası’nın bu bölgeye gelmesiyle bu değer artışı daha fazla yükselecek. Bu durum nüfus artışını ve çarşı merkezi dediğimiz bölgenin burası olması anlamına gelecek. Tüm işletmeler, bankalar alışveriş merkezleri bu bölgeye gelecektir. Sanayi ve Halin kalkmasıyla son derece modern bir bölge olacak. Bu gelişmeyi sağlayan Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederiz. Çünkü her mahallede büyük gelişme var. Biz bunları yakinen görüyoruz. Eski Belediye Binasının bulunduğu alanın yanında ikinci bir çarşı merkezi de burası olacak” dedi.

“VATANDAŞINI DÜŞÜNEN BAŞKAN BÖYLE PROJE YAPAR”

Yeni yapılan Kaymakamlık Hizmet Binası’nın Mersin halkına hayırlı olmasını dileyen Cafer Sapıtmaz isimli vatandaş,“Kamu kurum ve kuruşlarının bir arada olması vatandaşın işinin kolaylaştırılması açısından çok önemli. Hem zamandan hem de işlerinin daha hızlı ve kolaylaşması açısından çok önemli. Vatandaşı düşünerek tüm kamu kurumlarını bir araya toplamak gibi böylesi bir projeye imza atan Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE YAN YANA OLACAK”

Çevlik Mahalle Muhtarı Ali Uğuz da yaptığı değerlendirmede, “Mezitli ilçemiz çok güzel bir yer haline geldi. Çok modern bir belediye binamızdan sonra 100 metre yakınına kaymakamlık binamız yapılıyor. Halkımız için çok güzel bir hizmet oluyor. Sağ olsun Belediye Başkanımız Neşet Tarhan Bey, Kaymakamlık Binası için yer tahsisi yaptı ve inşaat başladı. Mezitli halkı için çok güzel bir hizmet oldu. Vatandaşlar geldiğinde hem belediyede hem de kaymakamlıkta ki işlerini yapabilecek. Ayrı ayrı toplu taşıma araçlarına binip zaman harcamasına gerek kalmayacak” dedi.

“KENTİMİZİN NÜFUSUNDA YÜZDE 100’E VARAN ARTIŞ VAR”

Akdeniz Mahallesi Muhtarı Kemal Aydoğdu, Başkan Neşet Tarhan’ın göreve gelmesiyle birlikte Mezitli’nin yaşanabilir bir kent konumuna geldiğini ifade ederek, “Modern bir kent haline gelmesinde Başkanımız Neşet Tarhan’ın büyük payı var. Yaşanan bu gelişme ile nüfusumuzda yüzde 100’e yakın bir artış oldu. Başkanımız, yolları ve parklarıyla Mezitlimizi bu hızlı nüfus artışına hazırladı. Başkanımız bunları yaparken kentin her bölgesini geliştirecek projelere imza attı. Bunlardan birisi de Atatürk ve Yenimahalle’yi içerisine alan Yeni Kent Meydanı projesi oldu. En çok şikayetlerden birisi olan Kaymakamlık binasının uzak olması ve kurumlar arasındaki mesafe kaldırılarak bu proje ile yan yana geliyor. Son derece modern ve önemli bir kent merkezine daha kavuşmuş olduk” dedi.

“500 GÜN İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK”

Yenimahalle Muhtarı Ömer Kaykaç, mahallesinde yaşanan gelişmelerden dolayı memnuniyetini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Her şeyden önce bu projeyi ortaya koyarak bölgenin gelişmesine katkı sunan Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederim. Mersin Milletvekillerimizle görüşerek bu projenin hızlandırılmasını sağladık. 500 işgünü içerisinde Kaymakamlık binamız tamamlanacak ve Mezitlililerin hizmetine girecek. İnsanlarımız geldiği zaman hem belediye de hem de Kaymakamlıkta işlerini aynı anda yapabilecek”

“HALKIMIZA DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN ÇALIŞYORUZ”

En büyük hayalinin çok merkezli bir kent oluşturmak olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenimahalle ve Atatürk mahallerimizin orta noktasına modern bir yapıda, uzun yıllar kurumun ihtiyacına yanıt verecek bir hizmet binası yaparak ilk adımı attıkları bilgisini verdi. Daha sonra aynı bölgede Kaymakamlık Binası yapılması için arsa tahsis ettiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Asıl hedefimiz yerel yönetimlerin ve mahalli idarelerin aynı yerde olmasıdır. Halkımıza daha iyi hizmet verebilme ve kolaylaştırma açısından böyle bir hizmete gerek duyulduğu görüşündeyiz. Belediye binamızı tamamlamamızın ardından kaymakamlık binası inşaatı da başladı. Biz belediye binamızla aynı dönemde bitirilmesini planlıyorduk ama yaşanan ekonomik krizin inşaat sektörünü etkilemesi nedeniyle projeye biraz geç başlandı. Yaptığımız girişimler sonrası Kaymakamlığın yanı sıra çeşitli kamu kurumları aynı çatı altında hizmet vermeye başlayacak. Bununla paralel olarak, eski Hal tesislerinde de yıkım çalışmasına başladık. Yapılacak yıkım sonrası alanın altı otopark, üzeri ticaret merkezlerinin de yer aldığı kent meydanı olacak şekilde proje hazırladık. Projemizin tamamlanasıyla birlikte Mersin’in en büyük ve en modern kent meydanı Mezitli’de bulunacak. Bu bölge, ikinci bir kent merkezi durumunda olacaktır” diye konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN MEZİTLİ’DE YAŞAYANLARIN MUTLU OLMASI”
Mezitli’yi 3 merkezi olan bir kent olarak düşündükleri bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Eski Belediye Binamızın da bulunduğu bölge şuan mevcut çarşı olarak kullanılıyor. Bu proje ile birlikte ikinci bir kent merkezine daha kavuşmuş olacağız. Sonra üçüncü kent merkezini de Tece’de otoban bölgesine düşünüyoruz. Çok hızlı gelişen Mersin’in ve Türkiye’nin en modern ve çağdaş olan ilçesi Mezitli’nin ihtiyaçlarına cevap verebilmek istiyoruz. Önemli olan halkımızın mutluluğudur. Mezitli, mutlu insanların yaşadığı bir kent olsun istiyoruz. Bu mutluluğu sağlamak amacıyla bu tür planlamalar yapıyoruz.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”