Mısır’da uygulanacak tavsiye kararı

Tarsus’ta Yeni Sezon Mısır’da uygulanacak tavsiye kararı belli oldu

28 Temmuz 2016 Perşembe, 08:22
Mısır’da uygulanacak tavsiye kararı
-

MERSİN HABER- Tarsus Ticaret Borsası Başkanı  Murat Kaya,toplantı öncesi yaptığı konuşmada darbe teşebbüsündeki vatan hainlerini lanetleyerek, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diledi.

Yeni sezon dane mısır konusunda ise dünya ve ülkemiz değerlendirmesinde bulundu. Kaya değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı.

"Türkiye mısır üretiminin 2015 yılında 6,4 milyon olduğu ancak arz  kullanımının 2014 yılı miktarından az olmamak üzere 7,7 milyon ton üzerinde olduğu ifade edilmektedir, Ülkemizde tüketilen yaklaşık 6,5-7 milyon ton mısırın %78 si yem hammaddesi olarak kullanılmaktadır. Yem hammaddesi olarak tüketilen bu miktarın % 46 sı brolier ve hindi kümes hayvanları, % 35 i yumurta ve damızlık kümes hayvanları ve % 19 u büyük ve küçük baş hayvan için kullanılmıştır.

Kalan kısım nişasta sanayinde, endüstriyel kullanımda, ve mahalli tüketim olarak gerçekleşmiştir.

3 eylül 2015 itibariyle mısır müdahale alım fiyatı 725 tl/ton olarak açıklanmıştır. bu kapsamda tmo 1,7 milyon ton mısır alımı yapmıştır. alımlarda gerçekleşen mısır alım fiyatı 648 – 724 tl/ton aralığında olup ortalama fiyat 706 tl/ton'dur.

Yapılan ithalat miktarı 2015 yılında yaklaşık 1,5 milyon ton olup, mısır TMO stoklarında 22 haziran itibarı ile 710 bin ton civarındaki mısır kdv hariç 825 tl / ton fiyatla 29 temmuza kadar 180 gün vade ile satışa açıktır.

TUİK 'nun 2016 bitkisel üretim tahmininde ise mısır için bir öngörü yapılmamış olmakla birlikte ;

Geçen yıla göre bu yıl için pamuk desteklemelerinin artacağı dolayısıyla bir miktar alanın pamuk ekimine kayabileceği ve  Türkiye geneli için Çukurova bölgesi hariç  mısır ekilişinde % 10'luk bir azalma olacağı beklenmektedir.Tahıl ürünleri üretim miktarlarının 2016 yılında bir önceki yıla göre %8,8 oranında azalarak yaklaşık 35,2 milyon ton olacağı tahmin edildi.Yağlı tohumlardan soya üretiminin %2,5 oranında artış göstererek 165 bin ton olması öngörüldü.

2016 dönemi 1. ürün mısır ekilişleri ülke genelinde tamamlanmış, bitki çıkışı ve gelişimi iyi olup herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır." dedi.

 

Yeni Sezon dane mısır alımlarında sektör temsilcilerimizin aldığı ve uygulayacağı tavsiye kararı

1-Yeni sezon dane mısırın üreticiden alımında baz rutubet değeri 15'dir.

2- Yeni sezon dane mısırın üreticiden alımında mısırın rutubeti 20 'e kadar ( 20 dahil) olması halinde her rutubet için 10 TL/Ton kurutma firesi kesintisi yapılır.

3-Yeni sezon dane mısırın üreticiden alımında mısırın rutubeti 20 'nin üstünde ise her rutubet için 12 TL/Ton kurutma firesi kesintisi yapılır.

Yeni sezonun başta üreticimize olmak üzere ülkemize,bölgemize hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyoruz.’’

YKB

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti