Mithatpaşa Mahallesi Camii ve Taziye Evi Temeli Törenle Atıldı

Tarsus Belediyesi tarafından Mithatpaşa mahallesinde yapımına başlanacak olan Cami ve Taziye evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

19 Şubat 2019 Salı, 21:02
Mithatpaşa Mahallesi Camii ve Taziye Evi Temeli Törenle Atıldı
-

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak söz alan Mithat Paşa Mahallesi Muhtarı Muhittin Borlukan, yapılacak olan cami ve taziye evi için Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.
Borlukan, ‘’Cami ve Taziye evi mahallemiz için bir ihtiyaçtı. Bu konuyla ilgili başkanımıza talebimizi ilettik. Sağolsun oda gereğini yaptı. Kendisine ve emeği geçenlere mahallem adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN CAN, “TARSUS’U ÇOK GÜZEL YERLERE GETİRECEĞİZ”
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, konuşmasının başında 2014-2019 arası görevde oldukları yıllar içinde yaptıkları ve devam eden projelerinden bahsetti.
TARSUS’U ÇOK GÜZEL BİR GELECEK BEKLİYOR
Daha sonra yeni dönemde neler yapacaklarına değinen Başkan Can, “Allah’ın izniyle ikinci dönemde Cumhur İttifakı’nında verdiği ivmeyle iktidarında gücünü kullanarak Tarsus’u çok güzel yerlere getireceğiz. Toplu konutla ilgili projelerimize devam edeceğiz. Toplamda 300 konutluk projelerimiz yeni dönemde de devam edecek. Bunun 1500’ü sadece emeklilere yönelik. Geriye kalan 1500 konut ise evi olmayan hemşerilerimize yönelik olacak. Eshab-ı Kehf Seyir Terası. Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Hamit Tuna ile birlikte inşallah Eshab-ı Kehf civarında yeni bir mezarlığı faaliyete geçireceğiz. Yeşilyurt mahallemizde ki Şehit Ömer Halis Demir İmam Hatip Lisesi arkasındaki arsayı vakıflarla takas ettik. Spor Merkezi ve Pazar Yeri yapacağız. Fevzi Çakmak karakolu karşındaki 14 dönümlük alana spor merkezi ve pazaryeri yapacağız. Berdan projesine etap etap devam edeceğiz. Kleopatra Kapısının oradaki arsayı yeni dönemde alan yapacağız ve turistleri orada karşılayacağız. 13 Mahallede kentsel dönüşüm işaretledik. Müteahitlerimiz girmediği zaman biz gireceğiz. Ben ve sayın Hamit Tuna bey ikimizde Cumhur İttifakı adayıyız. Hamit Başkanımla birlikte kapalı olan şelale Mersin Otelini faaliyete geçireceğiz. Dolmuş otobüs girmeyen mahallelerimize ulaşım için yine Hamit Başkanımla birlikte gerekli adımları atacağız. Sahilimizi mevcut iktidarımızın gücüyle, Kara bucak ormanındaki piknik ve mesire alanını da bunları da inşallah düzenleyeceğiz. Tarsus’umuzun önü açık. Havalalanı bittiği zaman, Yenice lojistik bölgesi bittiği zaman, Tarsus Sahil Bandı projesi bittiği zaman, Gıda ve İhtisas Organize sanayi bittiği zaman, Üniversitemiz, hastanemiz bittiği zaman Tarsus’umuz hem ekonomik olarak hem de istihdam olarak yepyeni bir kimliğe bürünecek” şeklinde yeni dönem ki süreçten bahsetti.
MİTHAT PAŞA’DAKİ ARSA SORUNUNU TAKASLA HALLETTİK
Başkan Can, “Mithat Paşa Mahallemizde belediye olarak bizim arsamız yoktu. Şeref Aydoğan beyden arsalarını istedik. Talip olduğumuzu belirttik. Sağ olsunlar bizi kırmadılar ve arsayla karşılığında yeri Tarsus Belediyesi olarak bizler aldık. Ve bugünde Cami ve Taziye evimizin temelini hep birlikte attık. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Mithat Paşamıza ve Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Başkan Can, “Rabbim doğup büyüdüğüm bu şehre hizmet etme imkanı vermiş. Bunun için binlerce şükrediyorum. Bizler Tarsus’ta birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, hizmetin ve güvenin adresiyiz. Sizlerin duası ve desteğiyle bu yeni dönem dede böyle olacak inşallah” dedi.
Mersin Toroslar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, “Tarsus gelecekle ilgili hakikaten çok şanslı bir kent. Projeler harekete geçtiği anda Tarsus’un önünü hiç kimse kesemez. Bizde inşallah 31 Mart’tan sonra göreve geldiğimizde Şevket Başkanın söyledikleri bizim taahhüdümüz oluyor. Siz talep edecek, Şevket Başkan bize iletecek, bizde hayata geçireceğiz inşallah. Yeni dönemde Mersin’e ve Tarsus’a çok güzel hizmetler yapacağız. Camii ve Taziye evi Mithat Paşa mahallemize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Camilerin birlik ve beraberliğin en önemli merkezi olduğunu söyleyen Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, yapılan hizmet için Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, “Sizler istediğiniz için bu projeler gerçekleştiriliyor. Sizler istiyorsunuz Allah’ta veriyor. Bizim bozuşmamızı isteyen o kadar çok düşmanımız var ki. Ortak değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Cami ve Taziye evimizin temelini atıyoruz. Allah açmayı da nasip etsin. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Program kurban kesimi ve yapılan duaların ardından Beton mikseri butonuna basılmasıyla temel atma töreni son buldu.
Programın ardından Başkan Can Mahalle çocuklarına hediyeler verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor