Mozaik Sergisi Yoğurt Pazarı Parkı’nda Açıldı

Geçen haftalarda Marina Sanat Galerisi’nde açılan ‘Kadın Eliyle Mozaik Sergisi’, sanatseverlerin büyük beğeni ve talebi üzerine bu kez Yoğurt Pazarı Parkı’nda sergilendi.

31 Temmuz 2019 Çarşamba, 13:53
Mozaik Sergisi Yoğurt Pazarı Parkı’nda Açıldı
-

Mozaik sergisini ziyaret eden Başkan Gültak, birbirinden güzel ve renkli eserlere hayran oldu, sergiye imza atan Karaduvarlı kadınları tebrik etti.
Farklı yaş ve kesimlerden; aralarında ev kadını, anne, çalışan ve öğrencilerin de yer aldığı Karaduvar Mahalle Evi kursiyeri 30 kadının, MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunu Haydar Turan’dan aldıkları haftalar süren kurs ve eğitimin ardından ortaya çıkardıkları eserlerin ortaya koydukları, “Kadın Eliyle Mozaik Sergisi” büyük ilgi ve beğeni toplamıştı.
Talep üzerine eserler, Yoğurt Pazarı Parkı’nda sergilendi
Yoğun ilgi ve hayranlık üzerine sergi, bu kez Mersin’in tarihi simgelerinden biri olan Yoğurt Pazarı Parkı’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiyi gezenler, adeta birer sanat eseri niteliğindeki çalışmaları hayranlıkla incelediler, kursiyer kadınları tebrik ettiler. Sergiyi, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da gezdi, el emeği göz nuru eserlere imza atan kadınlarla sohbet etti.
Başkan Gültak; “Gönüllerinden geçeni ve hayallerini ortaya çıkarmışlar”
Hepsi birbirinden güzel eserlere hayranlık duyan Başkan Gültak, bu güzel mozaik eserleri ortaya çıkaran kadınları ve mozaik kursunu veren Haydar Turan’ı tebrik edip, teşekkür etti. Başkan Gültak; “Mersin'de bir ilk olan mozaik kursumuzda, gerçekten birbirinden güzel ve değerli eserler ortaya çıktı. Karaduvarlı kadınlarımız, kendi gönüllerinden, hayalleri ve rüyalarından esinlenerek çok güzel eserleri ortaya çıkarmışlar, büyük bir özveriyle bu eserlere imza atmışlar. Bu taşları toplayıp, bu eserleri ortaya çıkarmak öyle kolay değil, haftalar hatta aylar sürüyor. Bu nedenle kursiyerlerimizi ve hocamızı tebrik ediyorum” dedi.
Mozaik eserleri, belediyeye ait gökdelen yanındaki yapıda da beğeniye sunacaklarını kaydeden Başkan Mustafa Gültak, “İnşallah biraz satış da yaparsınız ve bu sayede aile bütçenize de katkı elde edersiniz. Bu konuda Mersinlileri, sivil toplum örgütlerini, kurum ve kuruluşları da bu sergiyi gezmeye, kadınlarımızın ne güzel eserler ortaya çıkardıklarını görmeye ve eserleri satın almaya davet ediyorum. Bu tür sanatsal etkinliklerimiz sürekli olacaktır” diye konuştu. Sergide Başkan Gültak’a, üzerinde mozaikten yapılmış Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’nın olduğu bir eser de hediye edildi.
Mozaik kursu, Akdeniz’de ilk ve tek…
Mozaik sergisine imza atan farklı yaş ve kesimden Karaduvarlı kadınlar da kendilerine bu imkânı sunan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a ve kendilerini yetiştiren Halk Eğitim Merkezi (HEM) kurs öğretmeni Haydar Turan’a teşekkürlerini ifade ettiler. Öte yandan; Mersin’de sadece Akdeniz Belediyesi tarafından verilen ücretsiz mozaik kursu, kentte ilk ve tek olma özelliği de taşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti