MTOSB Öğrencileri "Model Uçak" Üretti

‘MTOSB Üreten Gençlik Proje Sergisi’ Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

13 Haziran 2019 Perşembe, 18:40
MTOSB Öğrencileri "Model Uçak" Üretti
-

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) içerisinde yer alan MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ve her yıl gerçekleştirilen ‘Üreten Gençlik Proje Sergisi’ bu yıl da yoğun ilgi gördü.
Düzenlenen etkinliğe Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz, MTOSB Yönetim Kurulu, Sanayiciler, MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinliğe, MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin tasarlayarak hayata geçirdiği ‘Model Uçak Projesi’ damga vurdu. Mersin protokolü tarafından büyük beğeni toplayan ‘Model Uçak Projesi’ sergiyi ziyaret edenlerden tam not aldı. Mersin Valisi Ali İhsan Su ve ziyaretçiler, öğrenciler tarafından tasarlanan uçağı tek tek test etti. Robotik kodlama ile geliştirilen robotlardan güneş ve rüzgar enerjisi ile çalışan deniz araçlarına kadar birçok projeyi de kent protokolünün beğenisine sunan öğrenciler, her bir proje için ayrı ayrı alkış topladı. Serginin en çok dikkat çeken detayı ise, kent protokolünün, öğrenciler tarafından geçen yıl üretilen otomobil ile bu yıl üretilen uçağa taşınması oldu.
Serginin açılış konuşmasını yapan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, ‘Biz hem üreten, hem eğiten bölge olarak, Türkiye’de 8 yıl önce başlattığımız bir girişimle, eğitime verdiğimiz destekle 120 kişilik öğrenci kapasitemizi şuanda 920 kişiye çıkardık. Türkiye’ye örnek olduk. Ülkemizde bulunan OSB’lere meslek lisesi kurulması konusunda öncülük yaptık. Bizim en büyük ayrıcalığımız velilerimize hiçbir ödenti bulundurmadan taşımalı sistemde eğitim veren Türkiye’de ender okullardan biriyiz. Çocuklarımıza verdiğimiz değer, buradaki proje günümüzde muhakkak herkesin gözünün önüne gelmiştir. Müfredatımızı uyguluyoruz ama müfredatın dışında sınıf içi eğitimden ziyade fabrikalarımızda birebir eğitim veriyoruz. Çocuklar burada iş ortamını benimseme, ekonomiyi öğrenme, ülkemizi nasıl daha yukarıya taşırız konusunda önemli bilgiler alıyor. Bunları sağlarken, çok değerli öğretmenlerim, eğitim kadrom, bölge müdürlüğü, sanayicilerimiz bizleri eğitime verdiğimiz destekte yalnız bırakmadılar. Hepsi birebir bizlerle son derece destekle kapılarını açtılar. Bizim bu yıl başlattığımız ve bir sohbetle ortaya çıkan uçak projemiz kapsamında, 6 ay içerisinde uçağımızı yürütür hale getirdik. İstedikten sonra yapamayacağımız hiçbir şeyin olmadığını çok net biliyoruz. Üreten bir ülkede bulunmaktan son derece mutluyum. Bizim, gençlerimizin bu üretim çizgisinde, destek olunduğu takdirde ülkemize katma değeri yüksek üretimlerle proje üretmeye devam edeceklerine inancım tamdır’ dedi.
Öğrencilerin geliştirdiği projelerin Türkiye açısından büyük önem taşıdığını belirten Mersin Valisi Ali İhsan Su ise ‘Üreten Gençlik Proje Sergisi’nin son derece özel bir proje olduğunu belirtti. Vali Su, ‘MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ‘Üreten Gençlik Proje Sergisi’ etkinliği bizler için son derece özeldir. Burada öğrencilerimizin geliştirdiği çok özel projeleri görme fırsatı bulduk. Biliyorsunuz özellikle mesleki eğitim ülkemiz için son derece önem taşıyor. Çünkü bizim özellikle sanayi sektöründe ara elemana yani aranan elemana ihtiyacımız var. Bunların yetişmesi için meslek okullarımız çok önemli. Bu çerçevede bizim gerçekten OSB bünyemizdeki lisemiz üst düzey başarılara imza atıyor. Burada öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz gayretli çalışmaları ile hayata geçirdikleri otomobil ile yaptıkları model uçağa götürdüler. Bu önemli projeleri hayata geçirdikleri için tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Okulumuz çok başarılı bir okul olduğu için her yıl talebi artan konumdadır. Burada görev yapan öğretmenlerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabi bu başarının arkasında bir çalışma var. Bu çalışmayı da MTOSB Başkanımız ve yönetimi canla başla sürdürüyor. Bu çalışmalar neticesinde bu okuldan çıkan her çocuğumuzun işi hazır. Bu açıdan öğrencilerimizin yetiştirilmesinde emeği geçen en üst birimden en alt birime kadar herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’ ifadelerini kullandı.
Programın ardından projelerde başarı gösteren öğrencilere ödülleri verildi. MTOSB sanayicilerine ise okula yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi.
MTOSB Öğrencileri ''Model Uçak'' Üretti
MTOSB Öğrencileri ''Model Uçak'' Üretti
MTOSB Öğrencileri ''Model Uçak'' Üretti

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti