Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Türkiye Açık Su Yüzme Yaz Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışmaları, 2-5 Haziran 2026 tarihleri arasında Marmaris İçmeler Hizmet İçi Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Etkinlikte, Türkiye’nin 26 ilinden 66 kulüp ve toplamda 634 sporcu, hem milli takım forması hem de Türkiye Şampiyonluğu için kıyasıya mücadele etti.
634 Sporcu Yarıştı
Bu yılki şampiyonaya katılan 634 sporcu, açık su yüzme branşında Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen bu önemli organizasyonda yer aldı. Yüzme Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan bu şampiyona, yılın en dikkat çekici yarışmalarından biri olarak öne çıkıyor.
Milli Takım Kadroları İçin Mücadele
Yarışmalar sırasında sporcular, Avrupa Büyükler Açık Su Yüzme Şampiyonası, Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası, Dünya Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası ve Balkan Açık Su Yüzme Şampiyonası gibi uluslararası organizasyonlarda Türkiye’yi temsil edecek milli takım kadrolarına seçilmek için büyük bir çaba gösterdi. Yarışlar sonunda yapılan değerlendirmelerle bu kadrolara seçilecek sporcular belirlenecek.
Marmaris Spor Turizminin Merkezi
Doğal güzellikleri ve uygun iklim koşullarıyla ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan Marmaris, bu etkinlikle spor turizminin önemli merkezlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen bu organizasyon, hem sporcuların yeteneklerini sergilemesine hem de bölgenin tanıtımına büyük katkı sağladı. Bir hafta boyunca devam eden yarışlarda sporcular, antrenörler ve kulüp temsilcileri, organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
