Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkez Komutanlığı’ndan geçici görevle Fethiye’ye gelen 3 binici ile 3 at bakıcısından oluşan ekip, yaz sezonu boyunca Ölüdeniz'de güvenliği sağlamak amacıyla devriye gezecek. Bu atlı jandarma timi, devriye görevlerini "Ilgaz", "Yetkin" ve "Mergen" isimli özel eğitimli asayiş atlarıyla yürütmektedir.
Atlı jandarma timleri, özellikle plajlar, sahil şeridi ve turistlerin yoğun olduğu yerlerde güvenlik ve asayiş sağlamak için çalışmaktadır. Ekipte yer alan yabancı dil bilen personel, görevleri esnasında yerli ve yabancı turistlere güvenlik konularında bilgilendirmeler yaparak vatandaşlarla da etkileşimde bulunmaktadır.
Turistlerin ilgisini çeken atlı jandarma ekipleri, zaman zaman vatandaşların hatıra fotoğrafı çektirmesi için de poz vermektedir. Bu durum, hem atlı jandarmaların tanıtımına hem de bölgedeki güvenlik algısının güçlenmesine katkı sağlamaktadır.
Ölüdeniz'de görev yapan atlı jandarma timlerinin yaz dönemi boyunca devriye faaliyetlerine devam edeceği ve bölge güvenliğine önemli katkılar sağlayacağı bildirilmektedir.
