Muğla Fethiye'de Çıkan Orman Yangınında Ekipler Yoğun Çaba Harcıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen orman yangınında ekiplerin müdahale çabaları sürüyor. Alevlerin ilerleyişi büyük ölçüde kontrol altına alınsa da, bazı noktalarda içten yanmalar devam ediyor. Ekipler, olası yeniden alevlenmeleri önlemek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Muğla Fethiye'de Çıkan Orman Yangınında Ekipler Yoğun Çaba Harcıyor
Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen orman yangınında ekiplerin müdahale çabaları sürüyor. Alevlerin ilerleyişi büyük ölçüde kontrol altına alınsa da, bazı noktalarda içten yanmalar devam ediyor. Ekipler, olası yeniden alevlenmeleri önlemek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Fethiye'de, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak büyük bir alana yayıldı. Yangın, Göcek ve İnlice Mahalleleri arasında etkili oldu. Yerleşim alanlarını tehdit eden alevlere, karadan ve havadan yoğun bir müdahale gerçekleştirildi. Orman Genel Müdürlüğü, yangının enerjisinin büyük ölçüde azaltıldığını belirtti, ancak bölgede riskin devam ettiğini vurguladı.

Hava karardığında, 14 helikopter ve 5 yangın söndürme uçağı çalışmalarını sonlandırdı. Gece boyunca, tüm müdahale kara ekipleri tarafından sürdürüldü. Yangının kontrol altına alınması için bölgede 417 personel, 126 arazöz, dozer ve iş makinesiyle yoğun bir çaba harcadı. Ayrıca, AFAD ve Kızılay gönüllüleri, orman işçilerine gıda ve içecek yardımında bulundu.

Yangının etkili olduğu sarp ve dağlık arazide, iş makineleri ve arazözlerin bölgeye ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla gece boyunca yol açma çalışmaları gerçekleştirildi. Projektörler ve iş makinelerinin ışığı altında, ekipler alevlerin yeniden güçlenmemesi için kritik noktalarda söndürme ve soğutma faaliyetlerine devam etti.

Alevlerin büyük ölçüde kontrol altına alınmasına rağmen, ormanlık alandaki dev ağaçların gövdelerinde süregelen içten yanmalar, yangının tamamen kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor. Ekipler, bu noktalarda tek tek müdahalelerde bulunarak olası yeniden alevlenmelerin önüne geçmeye çalışıyor.

Tedbir amacıyla tahliye edilen İnlice Mahallesi'nde jandarma ekipleri güvenlik önlemlerini sürdürüyor. İlk belirlemelere göre, yangında 4 bungalov ev ve bazı yapılar zarar gördü. Neyse ki, yangında can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması en büyük olumlu durum olarak kaydedildi.

Bölgede ekiplerin teyakkuz hali devam ederken, yangının tamamen kontrol altına alınması ve ardından soğutma çalışmalarının tamamlanması için gece boyunca mücadelenin kesintisiz süreceği öğrenildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin