Muğla Öğretmenevi’nde Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen unutulmaz etkinlikte, engelli bireyler ve aileleri bir araya geldi. Türk bayraklarıyla etkinlik alanına çıkan engelli gençler, müzik eşliğinde eğlenerek oyunlar oynadı. Programın sonunda, askerlik çağına gelen bireylere temsili asker kınası yakıldı ve bu an, katılımcılar için duygusal bir anı olarak hafızalara kazındı.
Muğla Engelliler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen bu etkinliğe siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri, etkinlikte engelli bireylerle birlikte dans ederek onların mutluluğuna ortak oldular.
Etkinliğe Katılanların Teşekkürü
Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, konuşmasında bu etkinliği 2010 yılından bu yana düzenlediklerini belirtti. Çakıroğlu, "Bu yıl kaçıncı olduğunu saymadım ama 2010 yılından beri geleneksel olarak yaptığımız askerlik kına eğlencesinde toplandık. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında pek çok etkinlik gerçekleştirdik. Farkındalık yaratmak adına Muğla’daki engelli dernekleri, kurumlar ve yerel belediyelere destek veren herkese içtenlikle teşekkür ediyorum" dedi.
Gece boyunca müzik eşliğinde eğlenen engelli bireyler, ellerindeki al bayraklarla etkinlik alanına çıkarak renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliğin sonunda, protokol üyeleri tarafından asker adaylarına kına yakıldı ve bu an, katılımcılar için unutulmaz bir deneyim oldu.
