Muğla Merkez'de Gerçekleştirilen Organ Bağışı İle 2 Hasta Sağlığına Kavuştu

Muğla Merkez'de, 6 yıl boyunca diyaliz tedavisi gören iki hasta, organ bağışı sayesinde gerçekleştirilen böbrek nakilleriyle sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Muğla Merkez'de Gerçekleştirilen Organ Bağışı İle 2 Hasta Sağlığına Kavuştu
Muğla Merkez'de, 6 yıl boyunca diyaliz tedavisi gören iki hasta, organ bağışı sayesinde gerçekleştirilen böbrek nakilleriyle sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, önemli bir başarıya daha imza attı. Yaklaşık 6 yıl boyunca Nefroloji Kliniği'nde hemodiyaliz tedavisi gören iki hasta, yapılan organ bağışları ile gerçekleştirilen böbrek nakli ameliyatları sonucunda sağlıklarına kavuşarak hastaneden taburcu edildi.

Organ Nakli Merkezi tarafından gerçekleştirilen bu başarılı operasyonlar, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Özcan, Op. Dr. Asım Onur ve uzman organ nakli ekibi tarafından titizlikle yapıldı. Tedavi süreçleri tamamlanan hastalar, taburcu olurken duygusal anlar yaşadı.

Taburculuk işlemleri öncesinde hastane yönetimi, yoğun emek veren ekip ile birlikte hastaları odalarında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarete; Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Huddam, Genel Cerrahi Kliniği'nden Op. Dr. Asım Onur, anestezi, ameliyathane, yoğun bakım ve diğer klinik ekipleri katıldı.

Organ bağışının önemine değinen Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Özcan, "Organ nakli, yaşam umudunu kaybetmek üzere olan birçok hasta için yeniden hayata tutunmanın bir yoludur. Bu, bir insanın diğerine verebileceği en büyük hediyedir" şeklinde konuştu.

Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Huddam ise Türkiye'de binlerce insanın organ nakli sırası beklediğini vurgulayarak, "Organ bağışı, karşılık beklemeden bir insana hayat sunmaktır. Bu, toplumsal yardımlaşmanın ve insan sevgisinin en önemli göstergelerinden biridir. Hastanemizde son on günde gerçekleştirilen iki böbrek nakli ile sağlıklarına kavuşan hastalarımızın mutluluğu, bizler için büyük bir motivasyon kaynağıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin