MUSKİ Genel Müdürlüğü, Ortaca ilçesindeki Bahçelievler ve Okçular mahallelerinde yağmur suyu altyapısını güçlendirmek için çalışmalara devam ediyor. Ekipler, Bahçelievler Mahallesi 235. Sokak ve Okçular Mahallesi 1143. Sokak'ta eski hatları modern standartlarda yeniden inşa ediyor. Bu projeyle, yoğun yağışlar sonrası yaşanan baskın ve taşkınların önlenmesi hedefleniyor.
MUSKİ Ortaca Dalaman Köyceğiz İşletmeler Şube Müdürü Zeynep Öztürk, "Yağmur suyu sorunlarını çözmüş olacağız" diyerek çalışmaların önemini vurguladı. Okçular Mahallesi'nde eski hatların yerine 500'lük beton büzlerle yeni hatlar inşa ediliyor. Bahçelievler Mahallesi'nde ise ana taşıyıcı hattın bir kısmı yenileniyor ve 180 metre uzunluğunda kutu menfez imalatı yapılıyor.
Okçular Mahalle Muhtarı Sedat Erken, yeni bir proje hattı oluşturulduğunu ve bu çalışmaların sadece kendi mahallelerini değil, çevresindeki diğer mahalleleri de rahatlatacağını belirtti. Ayrıca, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Aziz Türk de, yoğun yağışlarda su dolması sorunlarının çözüleceğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışmalara destek veren yetkililere teşekkür etti.