Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, sosyal medya hesabı 'Sakaraltı-Sakarüstü' üzerinden devlet büyüklerine hakaret iddialarıyla ilgili bir operasyon düzenlendi. Bu operasyon kapsamında, Marmaris'te yerel bir internet haber sitesinin bürosuna yapılan baskında, R.K.K. isimli şüpheliye ait bazı doküman ve dijital verilere el konuldu. Ayrıca, Seydikemer ilçesinde bir konutta da eş zamanlı baskın gerçekleştirildi.
Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında P.B., C.D., R.K.K., S.K., S.Ü.Ö. ve S.C. yer alıyor. Toplamda 6 kişinin gözaltına alındığı ve Bodrum ilçesinde de 6 şüphelinin daha yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, operasyon öncesinde sosyal medya hesabını yöneten kişilerin daha önce çok sayıda paylaşım yaptıkları ancak bu paylaşımları sildikleri tespit edildi. Bu durum, soruşturma kapsamında değerlendiriliyor.
Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, soruşturmanın detaylı bir şekilde devam ettiği bildirildi. Edinilen bilgilere göre, şüphelilerin HTS kayıtları ve telefon trafiklerinin incelendiği, ayrıca telefon ve bilgisayarlarına el konulduğu belirtildi. Yapılan arama ve el koyma işlemlerinin konutları ile iş yerlerinde de devam ettiği ifade edildi. Şüphelilerin, 'Hakaret (TCK 125/1)', 'Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek veya Yaymak (TCK 136/1)', 'Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Hakaret (TCK 125/1-2, 125/3-A)', 'Özel Hayatın Gizliliğini İhlal (TCK 134/1)', 'Halka Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma (TCK 217/A)' ve 'Cumhurbaşkanına Hakaret (TCK 299/1)' suçlarından gözaltına alındıkları öğrenildi.