Muğla'da Pankart Asma Uygulamasına Emniyet Engeli Geldi

Muğla'da Anadolu Partisi, seçim afişlerinin Emniyet Müdürlüğü tarafından kaldırıldığını açıkladı. Pankart asma uygulamasının farklı ilçelerde eşit şekilde uygulanmadığı iddia ediliyor.

Muğla'da Pankart Asma Uygulamasına Emniyet Engeli Geldi
Muğla'da Anadolu Partisi, seçim afişlerinin Emniyet Müdürlüğü tarafından kaldırıldığını açıkladı. Pankart asma uygulamasının farklı ilçelerde eşit şekilde uygulanmadığı iddia ediliyor.
Google News'te Abone Ol

Muğla'da Anadolu Partisi İl Başkanı Aylin Çalışkan, il merkezinde astıkları 3 pankartın Emniyet Müdürlüğü'nün uyarısı üzerine kaldırıldığını duyurdu. Çalışkan, 7 Haziran seçimleri öncesinde Muğla'nın farklı ilçelerinde uygulamaların eşit olmadığını öne sürdü. Ayrıca, Muğla'da pankart asmanın serbest olmasına rağmen, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından engellendiğini belirtti. Çalışkan, açıklamalarında Muğla'nın "aydın" bir il olmasına rağmen, bu tür uygulamaların tuhaflıklar içerdiğini ifade etti. Türkiye'nin birçok ilinde serbest olan pankart asma işleminin Muğla'da cezai yaptırımlara tabi olduğunu vurguladı. İlçe Seçim Kurulları'nın siyasi partilere propaganda yapmaları için yer tahsis ettiğini, ancak Muğla Merkez, Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi yerlerde "ücretsiz" alanların bulunmadığını dile getirdi. Bu nedenle, bazı reklam panolarını kiraladıklarını aktaran Çalışkan, ücretsiz alanların bulunduğu üç noktaya pankart astıklarını fakat bunun da engellendiğini belirtti. İstanbul Kadıköy örneği ile Muğla'nın durumu karşılaştırıldığında, Muğla'da neden benzer uygulamaların yapılmadığını sorduklarını, aldıkları cevabın ise mevzuat gereği bu uygulamaların zorunlu olduğu yönünde olduğunu ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin