Toplantı, Video Konferans Sistemi (VKS) aracılığıyla yapıldı ve genel güvenlik önlemleri üzerinde duruldu. Tüm birimlerin etkin bir şekilde çalışması için kurumlar arası işbirliği vurgulandı. Bu bağlamda, "7/24 Görev Başındayız" sloganı ile Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimleri, özellikle trafik düzeni ve kamu güvenliği alanında alınacak önlemleri belirledi.
Vali Akbıyık, toplantıda yaptığı açıklamada, tüm güvenlik birimlerinin 7 gün 24 saat esasına göre görevde olacağını ve halkın huzurunun sağlanması için gereken tedbirlerin titizlikle uygulanacağını ifade etti. Yeni yıl dolayısıyla yoğunlaşacak olan etkinlikler ve kutlamalar öncesinde bu tedbirlerin hayata geçirilmesi büyük önem taşıyor. İlgili kurumların iş birliği ile tüm hazırlıkların tamamlanması planlanıyor.
Bu toplantı, Muğla ilinin güvenlik ve huzurunu sağlamak adına atılan önemli adımlardan biri olarak kaydedildi. Vali Akbıyık, yapılan hazırlıkların hem il genelinde hem de ilçelerde etkin bir şekilde uygulanacağını vurguladı. Ayrıca, vatandaşların yeni yılı güvenli bir ortamda karşılaması için tüm önlemlerin üst düzeyde alınacağı belirtildi.