Muhtarlar Silifke’de Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Muhtarlar Haftası münasebetiyle düzenlenen Muhtarlarla Buluşma etkinliğinin ikincisi Silifke’de gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da katıldığı etkinlikte, Mut, Silifke ve Erdemli muhtarları bir araya geldi.

19 Ekim 2016 Çarşamba, 08:43
Muhtarlar Silifke’de Buluştu
-

“Mersin, dünyanın göz bebeği bir bölge”
 
Yemeğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve aileleri katıldı. 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, birlik ve beraberlik vurgusu yapılan gecede yaptığı konuşmada,“Mersinimiz yeryüzü cenneti. Neresine gidersiniz gidin sıcakkanlı insanların sıcak iklimde yaşadığı ve aklınıza gelen her ürünü yetiştirme gayreti içerisinde olduğu çok önemli bir merkez. Gerek stratejik açıdan gerekse konumundan dolayı dünyanın göz bebeği bir bölge. Böyle bir bölgede sizlerle birlikte bu bölgede yaşan insanlara hizmet etmeyi Cenabı Allah bizlere nasip etti” dedi.
 
“Her yere, her bölgeye ulaşıp, problemleri çözeceğiz”
 
Uzun yıllar ihmal edilmiş hizmetlerin beklemeden çok daha kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Başkan Kocamaz, “Biz belediyeciliğin kuralı olan ‘ehemi mühime tercih etmek’ anlayışıyla en acil hizmetleri öncelik sırasına koyarak çözmeye çalışıyoruz. Bu problemleri çözmeye çalışırken muhtarlarımızın serzenişleriyle de karşılaşıyoruz. Biz her yere her bölgeye ulaşıp, problemleri çözmeye çalışıyoruz. Cenab-ı Allah bize yardım ediyor. Çünkü biz bereket Peygamberi Danyal Peygamberin hemşehrisiyiz” şeklinde konuştu.
 
“Mersin’in Su Master Planını hazırlıyoruz”
 
Mersin’in iki buçuk yıllık süre içerisinde görmediği hizmetlere kavuştuğuna vurgu yapan Başkan Kocamaz, “Halkımız her şeyin en güzeline layık. Bu hizmetleri hayata geçirirken zaman zaman sıkıntılar oluyor.  Havaların çok kurak geçmesi neticesiyle yer altı suları çekildi, kaynaklar kurudu. Şimdi Mersin’in Su Master Planı’nı yaptırıyoruz. Kuraklık problemlerinin yeniden yaşanmaması için büyük hazırlık yapıyoruz. Bu birlik ve beraberliğimizin Mersinimiz için, ilçelerimiz ve tüm insanlık için  hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
Şimşek’ten birlik vurgusu
 
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek konuşmasına “Muhtarlarımız gece gündüz demeden bulundukları mahalle ve köylere hizmet etmeye çalışıyorlar. Bu hizmeti yaparken de evlerini ihmal ettikleri zaman oluyor. Başkanımızda bunun farkına vararak bugün evlerin muhtarlarını ve mahallelerimizin muhtarlarını bir araya getirdi” sözleriyle başladı.
Mersin’in zengin topraklara sahip olmasına rağmen fakir insanların yaşadığı bir bölge olduğunu sözlerine ekleyen Şimşek,“Mersin bugün kendi insanın doyurmaktan maalesef aciz kaldı. Çiftçimiz, köylümüz, işçimiz sıkıntı içerisinde. Biz Ankara’da, Burhanettin başkanımız Mersin’de bu sorunları çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz, herkese hizmetleri eşit götürmeye çalışıyor. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.
 
Başkanlardan Kocamaz’a teşekkür
 
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Mersin merkezden Büyükşehir yapılanması zaman aldı.  Neyseki, tecrübeli belediye başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz umduğumuzdan çok hızlı ve çok kısa sürede yapılandı da tüm ilçelerde gözle görülen ciddi yatırımlar yapılmaya başlandı. Mut ilçesi olarak sadece asfalt ve sulama borusunda 37 yıllık hizmeti bir senede yaptı. İlçeme sonsuz destek veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanım Burhanettin Kocamaz’a, muhtarlara gönülden değer verdiği için huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
“Demokrasinin en yüksek noktasında muhtarlarımız var” sözleriyle konuşmasına başlayan Silifke Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise, “Bütünşehir yasası ile muhtarlarımızın yetkileri azaldı ama belediye ile muhtarlar arasındaki iletişim çok önem kazandı. Çünkü mahallelilerdeki hizmetlerin çoğunu belediyeler yapmak durumunda. Bizim de mahallelerde gözümüz kulağımız muhtarlarımız. Farklı siyasi partilerden olsak da buradan ilan ediyorum Silifke Belediyesi olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Bizler dostluğu, kardeşliği severiz. Bundan sonra da uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
“Muhtarlardan Örnek Davranış”
 
Gecede Mut Muhtarlar Dernek Başkanı Recep Şeker, Silifke Muhtarlar Dernek Başkanı Remzi Kır ile Mustafa Doğan, Erdemli Muhtarlar Dernek Başkan Yardımcısı Ramazan Kasap tarafından Türkiye Şehit Aileleri ve Gazileri Vakfı’na plaket bedeli karşılığı yapılan bağış makbuzu, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a takdim edildi.
Başkan Kocamaz da plaket yerine bağış yapan muhtarlara teşekkür ederken, bu örnek davranışlarından dolayı muhtarları kutladı.
261 muhtar ve ailelerinin katıldığı yemekte aynı zamanda video konferans yöntemiyle merkez ve Tarsus muhtarlarına canlı bağlantı yapıldı. Yapılan görüşmede muhtarlar, mahallelerinde yaptıkları hizmetler, gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini iletti.
 Gecede yapılan türkü yarışmasında ise Silifke Muhtarlar Dernek Başkanı Remzi Kır, Dere Mahalle Muhtarı Ali Arpaç ve Koyuncu Mahalle Muhtarı Zübeyir Aslan’a, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz tarafından bayrak arması hediye verildi.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”