Muş Bulanık’ta Düzenlenen 'Kürsübaşı ve Çiğ Köfte' Etkinliğine Yoğun Katılım Oldu

Muş'un Bulanık ilçesinde gerçekleştirilen 'Kürsübaşı ve çiğ köfte' etkinliğine ilgi büyüktü. Programda, çiğ köfte ikramı yapılırken, yerel müzikler dinlendi ve geleneksel gösteriler sahnelendi.

Muş Bulanık’ta Düzenlenen 'Kürsübaşı ve Çiğ Köfte' Etkinliğine Yoğun Katılım Oldu
Muş'un Bulanık ilçesinde gerçekleştirilen 'Kürsübaşı ve çiğ köfte' etkinliğine ilgi büyüktü. Programda, çiğ köfte ikramı yapılırken, yerel müzikler dinlendi ve geleneksel gösteriler sahnelendi.

Muş’un Bulanık Kaymakamlığı ve Bulanık Gençlik Merkezi’nin organizasyonuyla düzenlenen etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Etkinlik, Bulanık Gençlik Merkezi salonunda gerçekleşti ve katılımcılara program öncesinde çiğ köfte ikram edildi. Ayrıca, Harput yöresine ait türküler seslendirilerek, kürsübaşı geleneği sahnelendi. Çaydaçıra oyununun da oynandığı programda, vatandaşlar halay çekerek eğlenceli anlar yaşadı.

Etkinlikte konuşan Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, katılımcılara teşekkür ederek, "Elazığ’dan buraya kadar gelen değerli misafirlerimiz, kadim Anadolu kültürünü en güzel örneklerinden birini yaşamak için bir araya geldik. Elazığ Belediyemizin katkılarıyla kürsübaşı ekibimiz ve halay ekibimiz geldiler. Onları burada ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu program, Elazığ’dan Bulanık’a bir gönül köprüsü bağının kurulması açısından çok kıymetli bir göstergedir. İnşallah bu tür etkinliklerimiz devam edecektir" dedi.

Programın sonunda, Bulanık Kaymakamı Koşansu, Cumhuriyet Başsavcısı Fuat Erman Uyarlar ve Asliye Ceza Hakimi Yusuf Kırıkçı, Elazığ’dan gelen misafirlere plaket takdim etti. Ayrıca, Elazığ Belediye Başkanına gönderilmek üzere Sultan Alparslan portresi hediye edildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin