Muş Hasköy'de LGS Sınavı Öncesi Öğrenci ve Veliler Duygularını Paylaştı

Muş'un Hasköy ilçesinde gerçekleşen LGS sınavı öncesinde öğrenciler ve veliler yoğun bir heyecan yaşadı. Sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine gelen katılımcılar, duygularını paylaştı.

Muş Hasköy'de LGS Sınavı Öncesi Öğrenci ve Veliler Duygularını Paylaştı
Muş'un Hasköy ilçesinde gerçekleşen LGS sınavı öncesinde öğrenciler ve veliler yoğun bir heyecan yaşadı. Sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine gelen katılımcılar, duygularını paylaştı.

Muş'un Hasköy ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, yoğun bir katılımla başladı. Sabah saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelen öğrenciler ve veliler, sınav öncesinde heyecan dolu anlar yaşadılar. Türkiye genelinde iki oturum halinde gerçekleştirilen sınavın birinci oturumu, saat 09.30'da başladı. Bu oturumda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru yöneltildi. Öğrencilere bu bölüm için 75 dakikalık süre tanındı ve oturum saat 10.45'te sona erdi. İkinci oturum ise saat 11.30'da Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden oluşan 40 soruyla başlayacak olup, öğrencilere burada da 80 dakika süre verilecek. Sınavın toplam süresi saat 12.50'de sona erecek.

Sınav öncesinde duygularını paylaşan öğrenci Bayram Öngan, "Sınava geldim. Çok heyecanlıyım. İnşallah çok yüksek bir puan almayı düşünüyorum. Vallahi heyecanlıyım" ifadelerini kullandı. Çocuğunu sınava getiren veli Kenan Akçil ise, "Hazırlandı diye biliyoruz. Umutluyuz. İnşallah sınavı da geçer, güzel bir okul tutturur. Biz de heyecanlıyız. Bütün öğrencilere başarılar diliyorum. İnşallah emekleri boşa çıkmaz" şeklinde konuştu.

Bir başka veli Yakup Basın ise, öğrencilerin uzun bir hazırlık sürecinin ardından sınava girdiğini belirterek, "Bir senelik emeğin ardından çocuklarımız nihayet sınava girmeye başladılar. Umarım verdikleri emeklerin karşılığını alırlar. Öğrencilerin heyecanını biz veliler de paylaşıyoruz. Temennimiz bu yönde. Gelecek eğitim hayatlarında da başarılar diliyoruz" dedi.

Sınav merkezleri önünde bekleyen veliler, çocuklarının başarılı olması için dua ederken, öğrenciler de uzun süredir hazırlandıkları sınavda hayallerindeki liseye yerleşebilmek için ter döküyordu. Bu süreçte herkesin duyduğu heyecan, tüm katılımcılar arasında ortak bir duygu haline geldi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin