Muş'un Malazgirt ilçesinde doğuştan engelli olan ve 15 yıl boyunca yatağa mahkum yaşayan Atilla Özdemir, 'her şeyim' dediği motosikletinin bozulmasıyla büyük bir zorlukla karşılaştı. Özdemir, motosikletinin bozulması nedeniyle 5 ay evden çıkamadığını belirtti. Bu süreçte, kardeşi ve komşuları tarafından çarşıya götürüldüğünü ifade etti. Durumunu fark eden İhlas Haber Ajansı muhabiri yaptığı haberi ile Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy'un dikkatini çekti. Kaymakam Atasoy, Özdemir'i makamına çağırarak, “Sana motoru ben alacağım. Sen bu ilçenin bir evladısın, ben de senin kaymakamın olarak bu duruma tepkisiz kalamam” dedi. Bu destekle birlikte, mahalle muhtarı Erkan Şancı'ya yeni bir motosiklet siparişi verilmesi için talimat verildi. Özdemir, iki ay sonra yeni motosikletine kavuştuğunu ve artık istediği her yere gidebildiğini söyledi.
Teşekkür Ziyareti
Yeni motoruyla teşekkür ziyaretine giden Atilla Özdemir, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy tarafından kapıda karşılandı. Atasoy, "İlçede yaşayan herkes bizim için aynıdır. Hepsi bizim canımız, kardeşimiz" diyerek, ilçede yaşayan vatandaşlara hizmet vermek için burada olduklarını vurguladı. Özdemir'in vakfa başvuruda bulunduğunu ve ulaşım sağlayamadığını belirten Atasoy, devletin imkanlarını kullanarak bu sorunu çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Mahalle muhtarı Erkan Şancı'nın bu konuda kendilerine yardımcı olduğunu ve vatandaşlara yakışır bir araç tahsis ettiklerini belirtti.
Güvenli Sürüş Uyarısı
Kaymakam Atasoy, Özdemir'e hız yapmaması ve dikkatli kullanması konusunda uyarılarda bulundu. "Atilla kardeşim senden tek ricam hız yapma, dikkatli kullan" diyen Atasoy, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü aracılığıyla vatandaşlara yardımcı olduklarını da sözlerine ekledi. Ayrıca, basın mensuplarının da vatandaşların sesi olduğunu vurgulayarak, onlara da teşekkür etti. Özdemir'in kazasız ve belasız günlerde motosikletini kullanmasını diledi.
Muş'ta Engelli Genç Motosikletine Kavuştu
Muş'un Malazgirt ilçesinde, motosikletinin bozulmasıyla zor günler geçiren engelli genç Atilla Özdemir, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy'un desteğiyle yeni motosikletine kavuştu.