Mut'ta 25 Bin Ton Zeytinyağı Rekoltesi Bekleniyor

Türkiye'nin zeytinyağı üretiminin yüzde 9'unu karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde 25 bin ton rekolte bekleniyor. Fabrikalarda sızma zeytinyağı fiyatı 20 liraya alıcı buluyor. 

27 Eylül 2017 Çarşamba, 14:58
Mut'ta 25 Bin Ton Zeytinyağı Rekoltesi Bekleniyor
-

Türkiye'nin zeytinyağı üretiminin yüzde 9'unu karşılayan Mut ilçesindeki fabrikalarda sızma zeytinyağı sezonu başladı. Her geçen yıl zeytin üretiminin arttığı ilçede, 2017 yılında 180 bin ton zeytin ve 25 bin ton zeytinyağı rekoltesi bekleniyor. 

Bu yıl Zeytinyağı rekoltesinin 25 bin tonların üzerine çıkacağını aktaran Mut Ziraat Odası Başkanı Faruk Deniz, Türkiye’de zeytinyağı ihtiyacının yüzde 9’unu tek başına Mut ilçesi karşılıyor. Her yıl Egeli tüccarlar ilçemizden tonlarca zeytinyağı alımı yapıyor dedi. 

Mut’ta yaklaşık 15 adet zeytinyağı fabrikası bulunduğunu vurgulayan Deniz, “Mut'un tamamına yakını natürel sızma zeytinyağı olarak üretimi yapılıyor. Ülkenin diğer bölgelerinde zeytinyağı bu kadar kaliteli olmaz. Bizim ilçede yetişen ürünlerin hepsi doğal sertifikalıdır. Burada çiftçi haşereyle mücadele yapmaz. Kurt, böcek gibi zararlı etkenler oluşmaz. Üretilen her ürün doğal ortamda yetişir. Çünkü burada sürekli bir esinti olur. Bundan dolayı haşere olmaz. Dolayısıyla yetişen ürünler kaliteli oluyor. Bu yıl 25 bin ton zeytinyağı rekoltesi beklentimiz var. Bu rakam her yıl artar azalmaz. Geçen yıl sızma zeytinyağı 13 ila 15 TL arasında satışı yapıldı. Bu yıl ise fiyatı 20 TL'ye yükseldi." şeklinde konuştu. 

GÜCÜMÜZÜ İÇ VE DIŞ PAZARLARA GÖSTERMEYİ AMAÇLIYORUZ 

Mut Zeytinyağını kendi bölgelerinin ürünleri ile harman yaparak kendi ürünlerinin kalitesini arttırıyorlar diyen Deniz, “Ege tüccarları Mut zeytinyağını kendi ürünlerinde hem asit düşürücü hem de aroma verici olarak kullanıyorlar. Bu da Mut zeytin ve zeytinyağının ulusal ve uluslararası kalitesinin göstergesidir. Mut olarak amacımız, var olan bu gücümüzü iç ve dış pazara tanıtmaktır” dedi. 

Zeytinyağı işletmecisi Muhammet Acar, ilçemizde zeytinyağının artması üreticiyi sevindirdiğini söyledi. Acar, "Türkiye'de zeytinyağı fiyatının 3 yıl öncesine kadar aynı seviyelerde olduğunu ve son iki yıldır zeytinyağı fiyat bakımından değerini buluyor. İlçemizde doğrudan tüketime uygun olan sızma zeytinyağı üretilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mut Son Dakika

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi