NASA'nın Uyarısına Göre Antarktika'daki Larsen B Buzulu 2020'ye Kadar Yok Olabilir

NASA'nın son araştırmalarına göre, Antarktika'daki Larsen B buz sahanlığının 2020 yılına kadar tamamen yok olma riski bulunuyor.

NASA'nın Uyarısına Göre Antarktika'daki Larsen B Buzulu 2020'ye Kadar Yok Olabilir

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yürütülen çalışmalarda, Larsen B buz sahanlığının erime hızının arttığı ve parçalanma sürecinin hızlandığı gözlemlendi. Araştırma ekibi, buz sahanlığında geniş çatlaklar oluştuğunu belirtti. Ekip lideri Ala Khazendar, yaptığı açıklamada, bu durumun buz sahanlığının dayanıklılığının azaldığını ve dağılma noktasına geldiğini ifade etti. Khazendar, bu gelişmenin gezegenimiz için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Antarktika'daki Larsen B buz sahanlığı, yaklaşık 10 bin yıldır varlığını sürdürüyor. İlk kez 2002 yılında parçalanmaya başlayan buzul, o dönemde olağanüstü yüksek sıcaklıkların yaşandığı bir yaz mevsimi geçirmişti. Bu durum, iklim değişikliğinin etkilerini gözler önüne seriyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin