Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde 22 Haziran 2024 tarihinde meydana gelen olayda, aralarında husumet bulunan Recep D. ile Hamza Taş, oğlu Şahin Taş ve yeğeni Murat Taş ilçe girişinde karşılaştı. Başlangıçta bir tartışma şeklinde gelişen durum, kısa sürede kavgaya dönüştü. Bu sırada sanık Recep D., yanında taşıdığı tabancayla ateş açarak Hamza Taş ve oğlu Şahin Taş’ı vurarak hayatlarını kaybetmesine neden oldu. Olayda yaralanan Murat Taş ise Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Nevşehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Recep D. ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada savunmasını yapan sanık, Hamza Taş ve oğlu Şahin Taş ile tarlada tartıştıklarını, kavga sırasında kendisine taş ve çapa ile saldırıldığını iddia etti. Olaydan dolayı pişman olduğunu belirten sanık, yaşanan durumun bir yanlış anlama olduğunu savundu.
Müşteki avukatı ise sanığın hedef gözeterek ve öldürme kastıyla ateş açtığını belirtti. Bu savunmanın, sanığın suçlamalardan kurtulmaya yönelik olduğunu ifade ederek, cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, tüm bu delilleri göz önünde bulundurarak, sanık Recep D.’yi "kasten adam öldürme" ve "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından toplamda 62 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu karar, adaletin tecellisi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.