Kapadokya, UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi'nde yer almasıyla birlikte, her yıl yerli ve yabancı turistleri kendine çekmeye devam ediyor. Bu Ramazan bayramında, bölgedeki müze ve ören yerleri büyük bir yoğunluk yaşadı. Edinilen bilgilere göre, 3 günlük bayram tatilinde, toplam 57 bin 988 kişi Kapadokya'yı ziyaret etti. Bu ziyaretlerin çoğunluğunu yerli turistler oluşturdu.
Bölgedeki en çok ilgi gören nokta olan Göreme Açık Hava Müzesi, 3 günde 15 bin 321 ziyaretçi ağırladı. Bu müzeyi takiben, Paşabağları Ören Yeri'ni 13 bin 343 kişi ziyaret etti. Kaymaklı Yeraltı Şehri, 10 bin 690 ziyaretçi ile üçüncü sırada yer alırken, Derinkuyu Yeraltı Şehri ise 7 bin 817 kişi tarafından ziyaret edildi.
Bu rakamlar, Kapadokya'nın sunduğu doğal güzellikler ve tarihi zenginliklerle birlikte, bölgenin turizm potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle bayram tatilinde yaşanan bu yoğunluk, yerel işletmelerin de yüzünü güldürdü. Kapadokya'nın tarihi ve kültürel değerleri, tatil dönemlerinde daha fazla turist çekmeye devam edeceğe benziyor.
