ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının devam etmesi nedeniyle New York’ta büyük bir protesto düzenlendi. Kentin en bilinen noktalarından biri olan Times Meydanı’nda toplanan savaş karşıtı gruplar, Trump yönetimi ve İsrail’e karşı seslerini yükseltti. İran’a yapılan askeri harekatın başlamasının ardından, ülke genelinde savaş karşıtı gruplar tarafından yapılan protesto çağrıları, New York’ta da yankı buldu. Gösteriye, farklı etnik topluluklardan insanlar, sendika temsilcileri, insan hakları savunucuları ve çeşitli sivil toplum kuruluşları katıldı.
Protesto Alanında Yürüyüş
Times Meydanı’nda toplanan eylemciler, savaş karşıtı pankartlar taşıyarak ABD ve İsrail’in İran’a yönelik operasyonlarının sona ermesini talep etti. Meydandaki etkinliklerin ardından, protestocular Manhattan sokaklarında yürüyüşe geçti. Polis, yürüyüş boyunca trafiğe kapatılan ana güzergahlarda kalabalığın güvenliğini sağladı. Protesto sırasında sık sık "ABD, İran’ın üzerinden elini çek" ve "İran’da savaş istemiyoruz" sloganları atıldı. Ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik "Trump istifa" yazılı pankartlar dikkat çekti. Yürüyüş, Manhattan’ın yoğun caddelerinde devam ederken, çevredeki bazı vatandaşların protestoculara alkışlarla destek verdiği görüldü. Gösteri nedeniyle zaman zaman bölgedeki trafik akışı da durduruldu.
Güvenlik Önlemleri
New York Polis Departmanı (NYPD), protesto sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüşün sona ermesinin ardından protestocular olaysız bir şekilde dağıldı. Savaş karşıtı grupların, önümüzdeki günlerde ABD’nin farklı şehirlerinde benzer gösteriler düzenlemeyi planladığı öğrenildi.
