Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde gerçekleştirilen kampüs iftarı etkinliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü iş birliğiyle düzenlendi. Etkinlikte Hacivat-Karagöz oyunu sahnelendi ve ney konseri gerçekleştirildi. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, IBAN kiralamanın sadece maddi kayıplara yol açmadığını, aynı zamanda ciddi hukuki yaptırımları da beraberinde getirdiğini belirtti. Uslu, eğitimlerin öğrencilerin dijital dünyadaki riskleri daha iyi anlamalarına ve yasa dışı faaliyetlerden kaçınmalarına yardımcı olacağını ifade etti.
Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, dijitalleşen dünyada gençlerin kötü niyetli kişilerle karşılaşma riskinin arttığını vurguladı. Son zamanlarda birçok gencin IBAN kiralama dolayısıyla mağdur olduğunu dile getiren Süren, gençlerin korunmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu söyledi.
Niğde Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Ünlü ise konuşmasında, nasihat eden kişilerin hakim ve savcılar olması durumunda gençlerin bu uyarılara daha fazla dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Ünlü, IBAN kullanmamaları konusunda gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Gençlerin sık sık nasihatlerle karşılaştığını ifade eden Ünlü, hakim ve savcıların toplumda görünen pek çok olayın arka planını bildiğini, bu nedenle dikkatli olunması gerektiğini aktardı.
Eğitimler sırasında savcı ve hakimlerin, siber suçlar kapsamında IBAN kiralamanın risklerini anlattığını hatırlatan Ünlü, genç yaşta ceza alan birçok birey olduğunu belirtti. Öğrencilerin banka kartları ve hesap bilgilerini başkalarıyla paylaşmamaları gerektiğini vurguladı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Yüksel Dorul, iftar programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından IBAN kiralama konusunda öğrencilere bilgi veren savcı, polis ve jandarma ekiplerine teşekkür belgeleri takdim edildi.
