Nikah Salonu ve Yöreden Kafe’nin Peyzaj Çalışmaları Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Park içerisinde yapımını sürdürdüğü Nikah Salonu ve yakın zamanda açmayı planladığı Yöreden Kafe’nin peyzaj düzenleme çalışmalarına başlandı.

21 Ağustos 2020 Cuma, 10:46
Nikah Salonu ve Yöreden Kafe’nin Peyzaj Çalışmaları Başladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Nikah Salonu ve Yöreden Kafe’nin dokusuna uygun şekilde hazırlanan peyzaj projesi doğrultusunda çalışmalarına başlayan ekipler, tesviye çalışmalarının ardından çiçek dikimi ile son dokunuşları yaparak, mekanları yurttaşların kullanımına hazır hale getirecek.

Nikah Salonu’na uygun romantik peyzaj düzenlemesi
Büyükşehir Belediyesi’nin bir ilke imza atarak, Kültür Park içerisinde yapımını sürdürdüğü 500 kişilik Nikah Salonu’nun peyzaj çalışmalarına başlayan Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, 200 misafiri aynı anda ağırlayabilecek ve kır düğününe uygun olarak tasarlanan kısmı çim alan olarak düzenledi. Mersin’in hava koşulları da dikkate alınarak, dış mekan olarak planlanan bu alan, romantik bir hava verecek kartopu (viburnum lucidum) olarak adlandırılan beyaz çiçekli çit bitkileri ile çevrildi.
Denizle olan ilişkiyi koparmamak için binanın güney tarafında daha kısa boylu ve koyu mor-kırmızı renkli dodenya (dodonaea viscosa) bitkisiyle alana renk katılarak, romantik hava yaratıldı. Binanın kuzey cephesindeki beyaz delikli tuğlalara gelinduvakları (bougainvillea spp.) konularak, binanın yöresel dokunuşları Akdeniz’e özgü olarak şekillendirildi.

Yöreden Kafe’ye son dokunuşlar yapılıyor
Mersin’e özgü yöresel ürünlerin yer alacağı Yöreden Kafe’nin de son hazırlıkları yapılıyor. Yakın zamanda yurttaşların hizmetine sunulacak kafenin peyzaj düzenlemeleri de Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından hummalı bir şekilde gerçekleştiriliyor.
Peyzaj çalışmalarına başlayan ekipler, kafenin etrafına 20 adet ahşap saksı yerleştirerek, saksıların içerisine top şimşir ve ipomea dikiyor. Ekipler, kafenin arka kısmında yapılan tesviye çalışmalarının ardından çim alan oluşturacak. Çim alanın içine baston gül ve gold taflan ekiliyor, kafenin etrafı mevsimlik çiçeklerle süsleniyor. Ayrıca kafenin etrafında bulunan dört parsele Yöreden Kafe’nin konseptine uygun aromatik bitkiler dikilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Mersinlioğlu
16:47
23 Ağustos 2020 Pazar
Yahu orkide kafe öyle duruyor???
176.30.103.30
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti