AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, 7 Haziran seçimlerinde paralel yapının medya organları ve merkez medyanın, CHP ve HDP’nin oylarını abartarak AK Parti’nin oylarını düşük göstermeye çalıştığını belirtti. Elibol, bu durumun, seçim sonuçları açıklandığında sandıkta hile yapıldığı yönünde bir algı operasyonu yaratma çabası olduğunu vurguladı.
Seçim çalışmalarını Yenimahalle ve Altındağ ilçelerinde sürdüren Elibol, vatandaşlara paralel yapının algı operasyonlarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı. Sandık güvenliği konusundaki endişelerini dile getiren Elibol, "Özellikle paralel yapı ile HDP işbirliği içinde, CHP de bu duruma katkı veriyor" ifadelerini kullandı.
MEDYA MANİPÜLASYONU VE SEÇİM GÜVENLİĞİ
Muhalefetin kamuoyu anketlerinden endişe duyduğunu, böylelikle 8 Haziran sabahını tahmin etmeye başladıklarını söyleyen Elibol, AK Parti’nin yükselişte olduğunu ve HDP’nin barajı aşamayacağını gözlemlediklerini kaydetti. Ayrıca, "AK Parti’nin 330’un üzerinde milletvekili ile geleceğini görüyorlar. Bu sonuca gölge düşürmek ve itibarını sarsmak için medya manipülasyonlarına başvuracaklar" dedi.
Elibol, paralel medya ile merkez medyanın, CHP ve HDP’nin oy oranını yüksek göstereceğini, AK Parti’nin oylarının ise yüzde 40’ın altında kalacağını yayacaklarını belirtti. Gerçek sonuçlar geldiğinde "AK Parti sandıkta hile yaptı" iddiasıyla ülkede kaos yaratmaya çalışacaklarını ifade etti.
SEÇİM SONRASI PLANLARI
Elibol, paralel yapının seçim sonrası HDP, DHKP-C, PKK ve KCK’yı kullanarak şehirlerde insanları ayaklandırma çabasında olabileceğini söyledi. Sandık güvenliği konusunda AK Parti'nin müşahitlerinin sayısının az olduğunu ve diğer partilerin müşahitleri ile birlikte hareket ettiklerini kaydederek, "Kimse bu algılara itibar etmesin" dedi. Doğu ve Güneydoğu'daki sandıklarda PKK baskılarının yaşanabileceğini, ancak güvenlik güçlerinin gerekli tedbirleri aldığını bildirdi.
Elibol, 8 Haziran sabahı sandıktan çıkacak sonucu herkesin kabullenmesi gerektiğini, milletin vermediği oyların zorla alınamayacağını ifade etti. Bu tür manipülasyonların toplumda güvensizlik yaratmaya yönelik olduğunu belirtti.
ANKARA İÇİN PROJELER
7 Haziran seçimlerinde her bireyin oyunu kullanacağını vurgulayan Elibol, daha yaşanabilir bir Ankara için projeler geliştirdiklerini ifade etti. Huzurlu, güvenli ve yeşil bir Ankara hayal ettiklerini belirten Elibol, devletin ihtiyaç sahiplerine ulaşacağını ve kimsesiz bırakmayacaklarını söyledi.
Kadınlar ve gençler için istihdam oluşturacak projeler geliştirdiklerini belirten Elibol, Ankara’nın her köşesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.
SAVUNMA SANAYİ PROJELERİ
Elibol, Ankara'nın savunma sanayinin merkezi haline geleceğini, savunma sanayindeki yerlilik oranını artırmak için entegre tesisler kuracaklarını açıkladı. Ayrıca, Ankara'da metro ağının tamamlanması için projeler geliştirdiklerini, ulaşımın sağlanması için teleferik sistemlerinin de devreye alınacağını duyurdu.
Rekreasyon alanları ve kentsel dönüşüm projeleri ile Ankara'nın yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirten Elibol, uyuşturucu ile mücadele ve gençlerin rehabilitasyonu için ciddi projeler geliştirdiklerini vurguladı. "Ankara, yaşanabilir bir dünya başkenti olacak" dedi.
