"Ocak Ayında 101 Tehlike Arz Eden Irk Hayvan Bize Teslim Edildi"

Başkan Seçer, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

05 Şubat 2022 Cumartesi, 19:44
"Ocak Ayında 101 Tehlike Arz Eden Irk Hayvan Bize Teslim Edildi"
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunup, çalışmalar hakkında bilgi alırken, barınaktaki hayvanları sevdi. Başkan Seçer, Mersin’in sadece insanlar için değil, tüm canlı varlıklar için yaşanılabilir bir kent olması adına Mersin’de yaşayan bütün kitlelerle iş birliğine ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, “Özellikle bu konuda hayvan sevgisi olan gönüllülerle iş birliği yapmamız bizim için son derece önemli” dedi.

“Belediyenin imkânları en iyi şekilde en azami şekilde değerlendiriliyor”

Başkan Seçer, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Türkiye’nin en güzel barınaklarından bir tanesi olduğunu ifade ederek, “Burada çeşitli ırklarda köpekler, kediler mevcut. Burada bakımları, tıbbi veteriner hizmetleri gerçekleştiriliyor. Burada tabi ki belediyenin imkânları en iyi şekilde, en azami şekilde değerlendiriliyor. Ama Mersin sadece insanlar için değil, tüm canlı varlıklar için yaşanılabilir bir kent olması için bizim Mersin’de yaşayan bütün kitlelerle iş birliğine ihtiyacımız var. Canlarımız için de böyle. Özellikle bu konuda hayvan sevgisi, hassasiyeti olan gönüllülerle iş birliği yapmamız bizim için son derece önemli. Onlarla iş birliği yaparsak yaşadığımız bütün sorunları çok daha kısa süre içerisinde aşabiliriz diye düşünüyorum. Hayvan satın alma sahiplen. sahiplen.mersin.bel.tr’den hayvan sahiplenebilirsiniz” dedi.

“Barınaklarımızda mevcut imkânlarımızı en iyi şekilde kullanıyoruz”

Başkan Seçer, Temmuz 2021’’de TBMM’de bir yasa değişikliği yapıldığını, bu çerçevede 14 Ocak 2022’ye kadar Pitbull, Dogo Argentino gibi tehlike arz eden ırkların kayıt altına alınmasının zorunlu hale getirildiğini anımsatarak, “Ancak o tarihe kadar hayvan sahiplerinin bir kısmı bunları kimliklendirmedi, kayıt altına almadı. O tarihten sonra da ya bunları sokağa bıraktı, ya getirdi bize hayvan barınağına teslim etti ya da HAYDİ Polisleri kanalıyla yine hayvan barınağına getirildi. Toplamda sadece Ocak ayı içerisinde 101 tehlike arz eden ırk hayvan bize teslim edilmiş oldu. Ani bir patlama bu. Ani gelişen bir olay. Ancak bütün bu olumsuzluklara rağmen biz burada Kaşlı Hayvan Barınağı’nda ve diğer barınaklarımızda mevcut imkânlarımızı en iyi şekilde kullanarak bu hayvanların burada bakımını gerçekleştiriyoruz. Kısırlaştırmalarını yapıyoruz. Varsa hastalıkları veterinerlerimiz tedavilerini gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Seçer, kısırlaştırma konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu

Ani gelişmelerden sonra kendilerinin de bir teşhis ve tespit yaptıklarını ifade eden Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Nerede eksiğiz, ilaveten neler yapmamız gerekiyor, arkadaşlarımız bu konuda çalışmaları başlattılar. Kısa süre içerisinde de hem müştemilat konusunda hem ekipman konusunda hem de personel konusunda varsa eksikliklerimiz bunları bir an önce arkadaşlarımız giderecekler. Kısırlaştırma önemli. Burada biz kısırlaştırma konusunda da vatandaşlarımıza çağrı yapmak istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyemizin Veterinerlik Hizmetleri buna son derece uygun. Bizimle beraber iş birliği yapabilirler. Çalışma yapabilirler. Diğer bir konu da kentin tüm sorunlarında olduğu gibi bu sorunları da bizim mutlaka iş birliği ile çözmemiz gerekiyor. Onun için gönüllü hayvanseverlere çok ihtiyacımız var. Onlarla iş birliğine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada daima hazırız ve yapmak istiyoruz. Bunu da belirtmek istiyorum.”

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi, terk edilen Pitbull ve Dogo Arjantin ırkı köpeklerin daha iyi şartlarda barınmalarını sağlamak için 150 ek hayvan kapasiteli padokların hazırlık çalışmalarını da sürdürüyor.

“Geçen yıl 1337 kedi, 2 bin 954 köpeği de kısırlaştırdık”

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 3 hayvan barınağında 2 bin 850 köpek, 1500 kedi kapasitesi olduğunu söyleyerek, “Geçen yıl trafik kazası geçiren 3 bin 700 can dostumuzu tedavi ettik. Yine geçtiğimiz yıl 580 kedi, 780 köpek sahiplendirildi. Bu arada Mersin sokaklarında yaşayan sahipsiz dostlarımız için 174 adet kedi evimiz var. 21 adet de köpek besleme odağımız bulunuyor. Sadece geçen yıl 150 ton mama dağıttık. Kısırlaştırma belki de en önemli mesele. Geçen yıl 1337 kedi, 2 bin 954 köpeği kısırlaştırdık” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti