Ordu Gazi Halk Kütüphanesi'nde Kadın Okuyucu Sayısı Artıyor

Ordu Gazi Halk Kütüphanesi, 2014 yılında 74 bin 324 okuyucuya ev sahipliği yaptı. Bu okuyucuların 39 bin 631'ini kadınlar oluşturdu. Kütüphane yetkilileri, kadınların okuma alışkanlıklarına dair bilgi paylaştı.

Ordu Gazi Halk Kütüphanesi'nde Kadın Okuyucu Sayısı Artıyor
Ordu Gazi Halk Kütüphanesi, 2014 yılında 74 bin 324 okuyucuya ev sahipliği yaptı. Bu okuyucuların 39 bin 631'ini kadınlar oluşturdu. Kütüphane yetkilileri, kadınların okuma alışkanlıklarına dair bilgi paylaştı.
Google News'te Abone Ol

Ordu Gazi Halk Kütüphanesi Müdürü Bekir Seçil, 2014 yılına dair verileri paylaşarak, kütüphanenin 74 bin 324 okuyucuya hizmet verdiğini ve bu sayının 39 bin 631'inin kadınlardan oluştuğunu belirtti. Kütüphanecilik Haftası etkinlikleri kapsamında, okuma oranları üzerine yapılan değerlendirmelerde, özellikle kız öğrencilerin ve yetişkin kadınların kütüphaneye olan ilgisinin arttığı vurgulandı. Seçil, gelecek yıllarda okuma oranlarının artırılması için çeşitli çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Geleceğe Yönelik Çalışmalar
Seçil, 2014 yılında kütüphanede birçok yeniliğin gerçekleştirildiğini, engellilere yönelik asansör ve çalışma salonları gibi projelerin hayata geçirildiğini aktardı. Bu değişikliklerin, kısa vadede okuyucu sayısında bir azalmaya neden olduğunu belirten Seçil, yapılan yatırımların gelecekte daha fazla okuyucu çekmeyi hedeflediğini söyledi. 2015 yılının ilk çeyreğinde, kütüphaneye olan ilginin üç kat arttığını ifade etti.

Kadınların Okuma Oranı
2014 yılı verilerine göre, kütüphaneyi kullanan okuyucuların büyük kısmının kadınlardan oluştuğunu belirten Seçil, kadınların okuma alışkanlıklarının geleceğe yönelik hazırlık yapma isteğinden kaynaklandığını düşündüğünü dile getirdi. Kütüphanenin 74 bin 324 kişilik okuyucu kitlesinin 22 bin 345'inin yetişkin kadın, 19 bin 803'ünün ise yetişkin erkek olduğunu açıkladı. Çocuk okuyucu kategorisinde de kız çocuklarının sayısının erkek çocuklarına göre daha fazla olduğunu belirtti. Kütüphane yönetimi, 51. Kütüphaneler Haftası'nın verimli geçtiğini ve gelecek yıl daha kapsamlı etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin