Ordu'da Trafik Denetimlerinde 12 Bin 410 Araç ve Sürücü Kontrol Edildi

Ordu'da gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 12 bin 410 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Denetimlerde 2 bin 998 kişiye işlem yapılırken, 51 sürücünün ehliyeti geri alındı.

Ordu'da Trafik Denetimlerinde 12 Bin 410 Araç ve Sürücü Kontrol Edildi
Ordu'da gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 12 bin 410 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Denetimlerde 2 bin 998 kişiye işlem yapılırken, 51 sürücünün ehliyeti geri alındı.
Google News'te Abone Ol

Ordu'da trafik kazalarını azaltmak amacıyla polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde dikkat çeken sonuçlar elde edildi. Son bir hafta içinde toplam 12 bin 410 araç ve sürücüsü kontrol edilerek, çeşitli ihlaller tespit edildi. Yapılan açıklamada, 2 bin 998 sürücüye trafik kurallarına uymadıkları için işlem yapıldığı bildirildi.

Bu denetimler sonucunda 43 araç trafikten men edilirken, 51 sürücünün ehliyeti geri alındı. İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen bilgilere göre, Ordu genelinde son haftada 37 yaralanmalı trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda toplamda 50 kişi yaralandı. Ekiplerin yürüttüğü denetimlerde, 51 sürücü alkollü araç kullanmaktan, 58 sürücü modifiyeli araç kullanmaktan, 22 sürücü hatalı şerit değiştirmekten, 105 sürücü kırmızı ışık ihlalinden, 413 sürücü hız sınırlarını aşmaktan, 83 sürücü seyir halinde cep telefonuyla konuşmaktan, 127 sürücü emniyet kemeri kullanmamaktan, 53 motosiklet sürücüsü kask kullanmamaktan ve 2 sürücü drift suçundan ceza aldı.

Denetimlerin devam edeceği ve trafik güvenliğinin artırılması için çalışmaların süreceği vurgulandı. Bu tür denetimlerin, sürücülerin trafik kurallarına uyumunu artırarak, kazaların önlenmesine katkı sağlaması hedefleniyor. Ekiplerin gerçekleştirdiği denetimler, kazaların azaltılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin