Osmangazi Belediyesi'nin Düzenlediği Kolektif Okuma Etkinliği Okuyucuları Bir Araya Getirdi

Osmangazi'de gerçekleştirilen Kolektif Okuma etkinliğinde, Oya Baydar'ın "Kedi Mektupları" kitabı ele alındı. Etkinlik, edebiyatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Osmangazi Belediyesi'nin Düzenlediği Kolektif Okuma Etkinliği Okuyucuları Bir Araya Getirdi

Osmangazi Belediyesi, okuma kültürünü yaygınlaştırmak ve kültürel birlikteliği artırmak amacıyla Kolektif Okuma etkinliği düzenledi. Bu etkinlikte Oya Baydar'ın "Kedi Mektupları" eseri ele alındı. Elif Sanat Kültür ve Kadın Dayanışma Derneği iş birliğiyle Kedili Tekke Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen etkinlik, edebiyat tutkunlarını bir araya getirdi.

Programda moderatör Ayşe Energin, "Kedi Mektupları" kitabını analiz ederek yazarın duygusal anlatımı, dili ve sembolleri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Katılımcılar, etkinlik sonrası kütüphanenin sevimli misafirleriyle vakit geçirerek hoş bir deneyim yaşadı.

Ayşe Energin, Kedili Tekke'nin manevi atmosferinin kitapların durgunluğuyla birleştiğini belirterek, "Elif Sanat Kültür ve Kadın Dayanışma Derneği bünyesinde dört yıldır düzenlediğimiz kitap kulübü ile her ay farklı mekanlarda bir araya geliyoruz. Bursa'nın ruhunu yansıtan yerlerde kitap incelemeleri yaparak, her kitabın bulunduğu yerle daha anlamlı hale geldiğine inanıyoruz. Kedili Tekke, bu anlamda ilgi çekici bir mekan oldu." dedi.

Elif Sanat Kültür ve Kadın Dayanışma Derneği kurucusu Elif Kamacı Efe ise, etkinlikteki kitapların Bursa'daki dezavantajlı bölgelerde kurulacak kütüphanelerde yer alacağını belirterek, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a destekleri için teşekkür etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin